Ook al heb je niets op met de commercie rondom Valentijnsdag, het is natuurlijk wel leuk om vandaag iets extra`s voor je geliefde te doen, toch?
Verras hem of haar met deze heerlijke ‘guilty pleasure’: deegbakjes gevuld met witte chocolade en frambozen.
Dit heb je nodig
(het recept is voor ongeveer 12 bakjes)
- merg van ½ vanillestokje
- 250 ml slagroom
- 250 g witte chocolade, grof gehakt
- 9 vellen filodeeg
- 80 g boter, gesmolten
- 200 g frambozen
- poedersuiker, om te bestuiven
Zo maak je het:
- Let wel: Begin een dag van tevoren met de vulling, deze moet goed afgekoeld zijn voor je hem kunt opkloppen.
Doe het vanillemerg met de slagroom in een steelpan en breng aan de kook. Giet de hete room over de witte chocolade en roer goed door tot alle chocolade gesmolten is. Dek de chocoladeroom af en laat afkoelen in de koelkast. - Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk een vel filodeeg met een kwastje met gesmolten boter. Snijd het vel in vieren, zodat er 4 vierkanten van 11-12 centimeter ontstaan. Leg een vierkantje met de beboterde kant naar beneden in een holte van de vorm. Druk goed aan. Leg hier nog twee vellen filodeeg op, met de beboterde kant omlaag. Druk ook goed aan. Herhaal met het overige deeg.
- Bak de filodeegbakjes in 10-15 minuten goudbruin. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
- Doe de afgekoelde chocoladeroom in een kom en klop deze stijf. Vul de bakjes met de chocoladevulling en garneer met verse frambozen. Bestuif tot slot licht met poedersuiker.
Tip: Vul de bakjes pas vlak voordat je ze gaat serveren, anders verliest het filodeeg zijn knapperigheid.
En dan lekker genieten samen!
Bron: dehippevegetariër.nl