Een quiche is perfect om van te genieten tijdens de brunch, lunch of het diner. Duik de keuken in en maak deze lekkere quiche!
Je varieert ook nog eens makkelijk met dit recept; vega, met vis of vlees. Kies je voor vlees? Kies dan voor biologisch of vlees bij een lokale boer. Gebruik lekkere verse ingrediënten om het tot een smaakvol resultaat te komen!
Een halfuurtje in de keuken en daarna doet de oven de rest. Stop er al je liefde in want je weet wat ze zeggen: ‘liefde gaat door de maag.’
En dan nu aan de slag!
Wat je aan ingrediënten nodig hebt:
- 3 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
- 1,5 bospeen (geschild, in lengte gehalveerd)
- 3 groene asperges (geschild, in lengte gehalveerd)
- 2 bosuitjes
- handje spinazie (gedroogd, gewassen)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 milliliter crème fraîche
- 75 gram gruyère (geraspt), of andere geraspte kaas
Benodigdheden
- quiche vorm (ingevet)
- oven
Oventijd
- 40 minuten oventijd
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap. Bekleed hiermee de taartvorm en snijd de randen bij. Prik gaatjes in de bodem en zet afgedekt in de koelkast
- Snijd peen, asperge en bosui in gelijke stukjes en meng met elkaar
- Snijd de spinazie klein, meng met de andere groenten en verdeel over het deeg
- Klop de eieren los met de crème fraîche en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en schud de vorm zodat de vloeistof zich goed verdeelt
- Bak de quiche in circa 40 minuten laag in de oven
- Laat voor het aansnijden afkoelen tot de quiche lauw is
Bereidingstip
Strooi eens een eetlepel gedroogde kruiden door de vulling.
Variatie
De vulling is ook lekker met blauwe kaas of met blokjes zalmfilet.
Eet smakelijk!