Bij de herfst hoort pompoen. Vandaag bakken we een lekker en gezond tussendoortje: Pompoenmuffins met pecannoten. Ook leuk om samen met je kinderen te maken in deze herfstvakantie.

Recept voor ca. 14 stuks

Dit heb je nodig

  • Pompoen van ca 500 gram (of 400 gram, als je kant-en- klaar 400 gram pompoenblokjes koopt)
  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram speltbloem
  • 1.5 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 5 eetlepels honing
  • flinke hand pecannoten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de pompoenblokjes in een pan met kokend water en kook in ca. 10 minuten gaar. Gebruik je geen kant-en-klare blokjes, snijd de pompoen dan eerst in kleine blokjes.
  • Meng ondertussen de meel, bloem, speculaaskruiden, het bakpoeder en het zout door elkaar in een beslagkom.
  • Klop in een aparte kleinere kom de eieren los en meng met de melk en honing. Meng door het droge mengsel.
  • Hak de pecannoten fijn.
  • Giet de pompoenblokjes af en pureer fijn met een staafmixer.
  • Meng de pompoenpuree en de pecannoten tenslotte door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de papieren cupcakevormpjes of een muffintray
  • Zet in de oven en bak de muffins in ca. 25 – 30 minuten gaar (als een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze goed)

Eet smakelijk!

bron: chickslovefood.com