Heerlijk, zo’n mooie gekleurde pompoen! Je maakt er de lekkerste dingen mee.
Zoals Pompoenmuffins met pecannoten. Ga lekker aan de slag in de keuken met dit recept. Ook leuk om samen met je kinderen te maken.
Dit recept is voor ca. 14 muffins
Dit heb je nodig
- Pompoen van ca 500 gram (of 400 gram, als je kant-en- klaar 400 gram pompoenblokjes koopt)
- 200 gram speltmeel
- 100 gram speltbloem
- 1.5 eetlepel speculaaskruiden
- 2 theelepels bakpoeder
- flinke snuf zout
- 2 eieren
- 250 ml (plantaardige) melk
- 5 eetlepels honing
- flinke hand pecannoten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de pompoenblokjes in een pan met kokend water en kook in ca. 10 minuten gaar. Gebruik je geen kant-en-klare blokjes, snijd de pompoen dan eerst in kleine blokjes.
- Meng ondertussen de meel, bloem, speculaaskruiden, het bakpoeder en het zout door elkaar in een beslagkom.
- Klop in een aparte kleinere kom de eieren los en meng met de melk en honing. Meng door het droge mengsel.
- Hak de pecannoten fijn.
- Giet de pompoenblokjes af en pureer fijn met een staafmixer.
- Meng de pompoenpuree en de pecannoten tenslotte door het beslag.
- Verdeel het beslag over de papieren cupcakevormpjes of een muffintray
- Zet in de oven en bak de muffins in ca. 25 – 30 minuten gaar (als een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze goed)
Eet smakelijk!
Bron: chickslovefood.com