Een heerlijke en vegetarische plaattaart met wortel. Een vrolijke kleurrijke hartige taart waarmee je zeker blije gezichten krijgt. En hij is ook nog eens heel lekker én vegetarisch.
Deze plaattaart is superlekker en je kunt er niet alleen wortel op kwijt maar ook je andere favoriete groenten. Heerlijk te serveren tijdens een brunch, lunch, tijdens de borrel of bij een feestje.
Dus, keukenschort om en even zen-time de keuken in. Want wist je dat je van koken ook echt een mindfulness aangelegenheid kan maken…
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 280 gr bloem
- 150 gr boter
- 1 tl zout
- 120 ml water
(deze 4 ingrediënten zijn voor het deeg) - 15 regenboogwortels
- 250 gr ricotta
- 3 el olijfolie
- zout
- knoflook (geperst)
- 1 tl citroenrasp
- gemalen komijn en koriander
- 1 el esdoornsiroop (maple syrup)
- handje grof gesneden hazelnoten
- verse koriander of rucola
Maken, aan de slag:
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in de kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg het deeg op de bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven.
- Haal het deeg uit de oven en smeer de randen in met olijfolie.
- Meng zout, knoflook, citroenrasp en wat olijfolie met de ricotta en verdeel dit over de plaattaart (niet op de randen).
- Leg de regenboogwortels erop.
- Meng de olijfolie met de gemalen komijn en koriander en de esdoornsiroop en bestrijk hier de wortels mee.
- Strooi de hazelnoten erover en zet 30 minuten in de oven.
- Garneer met wat verse koriander of rucola.
Geniet en eet smakelijk!
bron: Dille & Kamille