Met dit lekkere weer worden er veel barbecues en tuinfeestjes gehouden. Veel mensen vinden het leuk om daar zelf iets voor te maken, maar het is soms moeilijk om iets te bedenken.
Zeker als je vegetariër bent, of voedselintoleranties hebt voor bijvoorbeeld gluten of suiker. Een goed idee: deze dipsaus voor tortillachips! Maischips zijn glutenvrij en bij de naturelversie zitten er ook meestal geen smaakversterkers in. En een dipsausje is snel en makkelijk gemaakt!
Deze dipsaus, voor tortillachips, is fris en van nature zoet door de tomaat, met een pepertje voor wat extra pit. Je kunt die natuurlijk ook weglaten, of juist meer erin doen als je van pittig houdt! De bereidingstijd is maximaal 20 minuten, daarna moet het nog een paar uur afkoelen.
Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
Wat heb je nodig:
- een koekepan
- een scheutje olijfolie
- 2 middelgrote uien
- 1 rode paprika
- 2 kleine teentjes knoflook
- 1 rood pepertje
- 1 blikje gepelde tomaten
- zwarte peper
- zout
Bereiding:
Snijd de uien in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit daar de gesneden uitjes in. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg deze toe. Pers dan de knoflookteentjes en snijd het chilipepertje, en voeg deze toe. Roer alles regelmatig even om.
Snijd de gepelde tomaten. Als de uitjes glazig en bruin zijn, voeg dan de tomaten toe, samen met alle saus in het blikje. Breng alles aan de kook en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Als alles gekookt heeft, giet de inhoud over in een schaal en laat het afkoelen. Zet de saus nog een paar uur in de koelkast, en hij is klaar.
Eet smakelijk!