Eén van onze favoriete baksels is bananenbrood: lekker zoet, voedzaam en makkelijk om te maken. Eet je ‘m niet in een keer op? Vries het bananenbrood dan – in plakjes – in. Haal het de avond van tevoren uit je vriezer, of laat het ontdooien in je tas. Zo heb je altijd een vers plakje bananenbrood!

Dit heb je nodig

  • 2 heel rijpe bananen
  • 20 g ongezouten boter op kamertemperatuur
    + extra om in te vetten
  • 2 eetlepels ahornsiroop/maple syrup
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 eieren
  • ½ theelepel baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram amandelmeel
  • bloem om te bestuiven
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

Zo maak je het:

  1. Prak de bananen met de zachte boter zo fijn mogelijk. Voeg de ahornsiroop en koekkruiden toe en meng goed.
  2. Klop de eieren los en meng door het beslag met de baksoda, het vanille-extract en amandelmeel.
  3. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de cakevorm in en bestuif met bloem.
  4. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
  5. Bak het bananenbrood in ca. 1 uur gaar. Controleer na ongeveer 1/2 uur of de amandelsnippers niet te donker worden. Dek anders de vorm af met aluminiumfolie.
  6. Controleer met een caketester of satéstokje of het brood gaar is. Neem het uit de oven en laat even rusten. Haal je bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Tips: Dit recept is met geschaafde amandelen, maar je kan ook variëren met andere noten of zaden of bijvoorbeeld gehakte chocola door het beslag doen. Ook erg lekker!

bron: Dille & Kamille