Van tea-time heb je vast wel gehoord, maar ken je ook me-time? Oftewel: tijd voor jezelf. Ben jij altijd druk, moet jij van alles en ren je van hot naar her, lees dan even verder……

Druk, druk, druk en je moet van alles `werken, kinderen, koken, boodschappen, huishouden, sporten, sociaal leven’. Hoe fijn zou het zijn om even een momentje voor jezelf te hebben, even niks aan je hoofd en genieten van wat jij graag doet. In de dagelijkse rush vergeten we  onszelf vaak. En druk als we zijn om alle ballen in de lucht te houden, is het balletje`me-time` vaak de eerste die valt. En dat is jammer, want me-time is de ideale gelegenheid om jouw batterijen op te laden en in evenwicht te blijven, zodat jij ook zin en energie hebt voor al die andere dingen. Want zeg nou zelf; hoe kan je voor anderen zorgen, als je niet eens voor jezelf zorgt?

Me -time. Hoe doe je dat? Simpel: plan me-time gewoon in! Schrijf het in je agenda en ga ermee om zoals je met elke andere afspraak omgaat. Jouw me-time heeft evenveel waarde als je andere afspraken! Deze eerste tip is eigenlijk ook meteen de belangrijkste, want zonder deze stap gebeurt er hoogstwaarschijnlijk niets. Me-time hoeft overigens geen uren te duren. Soms volstaat een half uurtje yoga of een lekker warm bad al om je weer op te laden. Maar langer mag natuurlijk 

Zorg voor regelmaat. Het is belangrijk dat je deze adempauze met enige regelmaat inlast. Dit kan iets zijn voor iedere dag, wekelijks of plan bijvoorbeeld iedere maand een avondje voor jezelf. Kies een bezigheid en een ritme, die jij leuk vindt en waar jij je goed bij voelt.

Leer loslaten en genieten. Laat alles even voor wat het is, ontspan en geniet van jouw moment. Het spreekt voor zich dat als jij voortdurend blijft denken aan hoe druk je het eigenlijk hebt en wat je allemaal nog moet doen, je me-time geen succes zal zijn. En voel je ook niet schuldig over de tijd die je aan jezelf besteedt. Uiteindelijk wordt je omgeving er ook beter van als jij goed in je vel zit.

Plan jij al jouw me-time momentjes in? En wat doe je dan om te ontspannen? Laat het ons weten!