Onvoorwaardelijke liefde. Hoewel veel mensen het denken te kennen, zegt David Hawkins, de auteur van ‘Letting Go, The Pathway to Surrender’, dat slechts 0,04% van de mensen het echt ervaart.

Je voelt onvoorwaardelijke liefde voor je kinderen, je partner of je ouders. Toch? Maar vaak is deze liefde ook gebonden aan angst. Je houdt zoveel van ze maar tegelijkertijd ben je ook bang ze te verliezen. Je onvoorwaardelijke liefde is aangetast, bewust of onbewust.

 

Onvoorwaardelijkheid

Echte onvoorwaardelijke liefde heeft geen agenda, veroordeling, en zeker geen angst in zich. Je bent één met je liefde en de eenheid zorgt voor onvoorwaardelijkheid. Je hebt lief vanuit een puur hart zonder aanhechting, aanhechting kan verstikkend werken. Je ziet alles vanuit je liefde en zaken die daarmee niet in overeenstemming zijn verdwijnen. Hoe kun jij meer onvoorwaardelijke liefde ervaren in je leven?

Jezelf liefhebben

Leer jezelf lief te hebben. Daar start je weg. Hier moet je niet ‘aan werken’, want dat geeft het een lading van moeten en werken. Dus blokkeert het. Als jij ervaart dat je niet lief over jezelf denkt dan ben je op weg. Kies ervoor om liefde te zijn en dit te spiegelen aan jezelf en naar jezelf toe. Stel jezelf voor dat jouw situatie die van een kind is, en bedenk hoe je met dit kind zou omgaan. Hoe je tegen haar zou spreken en hoe je haar zou ondersteunen. Wees zacht en lief voor jezelf, net zoals je dat voor dit kind zou doen.

Door jezelf lief te hebben zul je uiteindelijk meer compassie voelen. Niet alleen naar jezelf toe maar ook naar anderen. Je idee om te oordelen en veroordelen vervaagt, want jij voelt intuïtief dat dat niet de weg is die jij wilt volgen.

Oordeel ook niet over je donkere kant en die van anderen. Dus als je jaloers bent of boosaardig dan beschouw je het slechts, zonder oordeel. Het meeste is gebaseerd op angst. Geef er ook niet teveel aandacht aan want dat versterkt de emotie. Geef aandacht aan de tegenoverliggende emotie, waardoor die weer de boventoon kan voeren. Alles hoort bij jou en is goed zoals het is. De lading op jouw donkere kant wordt minder en als je echt wilt kun je verder bouwen. Laat het los.

Laat angst los en volg je nieuwe pad

Door los te laten wordt je blikveld ruimer en zul je kansen zien die je anders over het hoofd zou zien. Door steeds te zeggen dat je iets niet kunt, iets niet weet of iets niet durft, bevestig je je angst. Ga daar doorheen en laat het los. Zeg “ja ik kan het wel”, of “ik doe het gewoon”. Laat het verhaal erachter los, stap eroverheen en volg je nieuwe pad. Durf je pijn te ervaren of je angst, benoem het zonder veroordeling en laat het dan los om te kunnen helen. Volg de liefde en geef je over.

Deblokkeer je blokkades en leer vergeven

Vanuit je liefde kun je gaan vergeven. Het is een onderdeel van onvoorwaardelijke liefde, maar alleen als het daadwerkelijk vanuit je hart komt. De perceptie dat iemand anders of jijzelf iets fout hebt gedaan blokkeert soms het vergeven. Kijk naar het proces vanuit liefde. Geloof dat je ernaar zult kijken met een frisse blik en het moment zal komen dat je vanuit je hart kunt vergeven. Vertrouw op de liefde. Een helpende affirmatie: “Ook al heb je mij gekwetst, ik hou diep en volledig van je en accepteer wie jij bent”.

Neem verantwoordelijkheid, Wees bewust

Neem verantwoordelijkheid voor je gedachten. Alle gedachten beïnvloeden de liefde op de wereld. Wanneer je blijft focussen op negatieve gedachten zal dit de balans blijven verstoren. Je zal negativiteit blijven aantrekken. Positieve gedachten werken precies andersom. Wees bewust van je gedachten.

Grenzen openstellen

Treed buiten de grenzen van jouw angst. Grenzen zijn door jou aangemaakt om niet gekwetst te worden, om veilig te zijn. Maar weet je, ze houden ook andersom licht en liefde tegen. Als je je grenzen onderzoekt kom je erachter wat jij nodig hebt om liefde te krijgen en te geven. Dit is een proces dat stap voor stap zal gaan.

Verwacht geen resultaten van de ene dag op de andere maar iedere stap is een goede stap! Succes op jouw reis naar onvoorwaardelijke liefde!

Deel en inspireer anderen