Dit recept is een CuliCard van kunstenares Femke Wijma, ze maakt prachtige schilderijen die ze omdoopt tot CuliCards. Deze keer een recept voor Nynke’s Opentuinkoek, om je vingers bij af te likken!

(de maten zijn in deciliters aangegeven, dus afmeten met litermaat alsof het water is) Voor een bakblik van 30 bij 40 cm. Deze koek, ongeveer 40 stukjes, laat zich goed invriezen.

Dit heb je nodig:

  • pakje boter
  • 3 dl suiker
  • 4 eieren
  • 6 dl zelfrijzend bakmeel
  • 8 el cacao
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • zout
  • 2 dl rozijnen
  • 1 1/2 ons hazelnoten (geroosterd en gehakt)

 

Schort voor, aan de slag

  • Smelt een pakje boter in een steelpan
  • Roer hier de suiker doorheen
  • Klopt 4 eieren los in een kom en roer beetje bij beetje door het boter/suiker mengsel
  • Meng in een beslagkom zelfrijzend bakmeel, cacao, vanillesuiker, wat zout, de rozijnen en de hazelnoten
  • Roer alles door elkaar en stort de stroperige massa op een bakblik met bakpapier
  • Leg het in een voorverwarmde oven van 200 graden, bak het 15 minuten, als die is afgekoeld kun je het in stukjes snijden.

 

Genieten maar!

Laat je weten hoe je ze vond?

 

Wil je zo’n gave CuliCard bestellen? Je vind ze hier op de site van Femke:

Recept: Nynke Atsma, www.rudyennynkestuin.nl  | Vormgeving en schilderijen: www.femkewijma.nl