Dit recept is een CuliCard van kunstenares Femke Wijma, ze maakt prachtige schilderijen die ze omdoopt tot CuliCards. Deze keer een recept voor Hazelnootblondies, om je vingers bij af te likken!

Dit heb je nodig:

  • 225 gram roomboter
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 275 gram bloem
  • 250 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 200 gram hazelnoten
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 1/2 theelepel zout

 

Schort voor, aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rooster de hazelnoten ongeveer 15 minuten in de oven en laat afkoelen
  • Hak 125 gram chocolade in stukjes en smelt de andere 125 gram au bain-marie
  • Smelt de boter in een pannetje
  • Doe de suiker en vanille aroma in een kom en voeg de gesmolten boter toe
  • Roer tot een glad geheel
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en daarna een voor een de eieren en roer goed door tot een egaal beslag
  • Meng tot slot de hazelnoten en de gehakte chocolade door het beslag
  • Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakvorm van 25 x 25 cm en bak de blondies in 30 a 35 minuten goudbruin
  • Laat de blondies volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en aansnijdt

 

Genieten maar!

Laat je weten hoe je ze vond?

 

Wil je zo’n gave CuliCard bestellen? Je vind ze hier op de site van Femke:

Recept: Jacqueline Kettelarij, www.linibrocante.nl  | Vormgeving en schilderijen: www.femkewijma.nl

 

 

Deel en inspireer anderen