Dit recept is een CuliCard van kunstenares Femke Wijma, ze maakt prachtige schilderijen die ze omdoopt tot CuliCards. Deze keer een recept voor Bramentaart, om je vingers bij af te likken!

Dit heb je nodig:

  • 1 taartbodem (kant-en-klaar) of zandgebakjes

En voor de vulling:

  • 1 vanillestokje
  • 250 gr. mascarpone
  • 125 ml. slagroom
  • 100 gr. suiker
  • 300 gr. bramen (vers of diepvries)
  • 4 el. bramen- of frambozenjam
  • Munt

 

Schort voor, aan de slag

  • Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit met een scherp mes.
  • Doe de mascarpone, slagroom, vanillezaadjes en suiker in een grote kom, klop tot een glanzende massa.
  • Spatel de massa op de taartbodem, niet over de rand gaan!
  • Verwarm 4 eetlepels jam (net tegen de kook aan), voeg de bramen toe (2- minuutjes).
  • Schep de bramen voorzichtig op de taart en bestrooi met muntblaadjes.

 

Genieten maar!

Laat je weten hoe je ze vond?

 

 

Wil je zo’n gave CuliCard bestellen? Je vind ze hier op de site van Femke:

Recept: Marquerita Koekkoek www.deblauwekeuken.nl | Vormgeving en schilderijen: www.femkewijma.nl