Leoniek Bontje, wildplukker en kruidenkundige, houdt zich bezig met eetbare en geneeskrachtige planten.

Zo schreef ze onder meer het superleuke boek Wildplukken, met recepten voor het hele jaar rond. Hou jij van de natuur, rondstruinen en lekker koken?

 

Lekker struinen

Wildplukken is een geweldige manier om samen buiten te zijn en weer in contact te komen met de natuur. Ontdek wat wildplukken zo leuk maakt, van bramen plukken tot bosbessen-pannenkoeken maken.

Struinen en plukken rechtstreeks uit de natuur is leuk en dan ook nog koken met je eigen oogst. Maar wat kun je eten, en in welk voedselbos mag je plukken?

Eetbare wilde planten

In haar boek leer je de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken. Het boek neemt je mee op plukdagen door het hele jaar. Het leuke is, met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten.

Tijdens een opleiding bij diverse internationale herbalisten startte ze in 2016 samen met voedingscoach Yvet Noordermeer het bedrijf De Buitenkeuken.

Ze omschrijft meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant, tips en veel recepten. Wildplukken is een rijke inspiratiebron voor elke natuur- en tuinliefhebber en voor fans van eten uit de natuur.

 

Koop Wildplukken bij je lokale boekhandel, of je kunt het boek Wildplukken hier bestellen.

8 x Voedselbossen

In deze voedselbossen kun je lekker Wildplukken

Wildplukken: 8x het leukste voedselbos in Nederland

Deel en inspireer anderen