De lente is het jaargetijde waarin je intenties kunnen groeien. Het in de winter geplante zaadje kan nu gaan kiemen en op weg gaan naar het licht.

Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn.

 

Tijdens de lente worden de dagen langer. De lente-equinox treedt op rond 20 maart op het noordelijk halfrond. De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni). Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat.

Evenwicht van de jaargetijde

Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner. Dit begin van jaargetijde geeft  evenwicht aan, want onze moeder aarde wordt op zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond op dezelfde manier verlicht. Evenwicht , ook in onze energetische centra.

Het in de winter geplante zaadje van intenties gaat nu zijn kop opsteken boven de aarde, op zoek naar licht. Niet alle zaadjes zullen uitkomen, dit hangt af van de plek waar het zaadje zich genesteld heeft en van de innerlijke groeikracht.

Toch is het mooi om eens stil te staan bij dit moment in het jaar. Waar werk je naar toe? De nieuwe energie die bij ons allemaal gaat leven kunnen we gebruiken om onze doelen, intenties uit te voeren en te bereiken wat we het liefste willen. Dus ontwaak en ga op zoek naar je licht om boven jezelf uit te stijgen!

 

Krijg jij ook energie van het lenteseizoen?

 

Deel en inspireer anderen