Heerlijk voor op zonnige dagen! Tijd over én zin om iets lekkers te maken? Duik de keuken in voor deze karnemelk-ijsjes. Deze ijsjes zijn snel gemaakt en lekker verfrissend.

 

Boodschappenlijstje

Tussendoortje of dessert, 6 stuks, bereidingstijd 15 min.

  • 75 ml water
  • Groene schil van 1 limoen
  • 75 g rietsuiker
  • 400 ml karnemelk

 

Kookgerei

  • Vormpjes voor likijsjes

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Breng het water aan de kook. Leg de limoenschillen erin, neem de pan van het vuur en laat de schillen ca. 10 minuten in het water trekken.

Stap 2: Verwijder de schillen, breng het water opnieuw aan de kook en los de suiker in het water op. Laat de siroop afkoelen en roer de karnemelk erdoor.

Stap 3: Schenk de karnemelk in de ijsvormpjes en laat ze in de diepvries in ca. 3 uur bevriezen.

Tip: Varieer op dit recept met andere smaakmakers, denk o.a. aan citroen, sinaasappel, munt en vanille.

Kies voor biologische karnemelk, dat is lekker voor jou én de wereld

Het belangrijkste ingrediënt van deze ijsjes: karnemelk! Wanneer je kiest voor biologische karnemelk, dan kies je voor dierenwelzijn. Biologische melkkoeien kunnen hun natuurlijke gedrag vertonen omdat ze, als het weer het toelaat, lekker buiten kunnen grazen. Minstens 60% van het veevoer voor koeien komt direct uit de regio. Dat betekent dat er minder voedselkilometers gemaakt worden voor jouw karnemelkijsjes. Lekker voor de koe én voor het milieu!

 

Bron: www.biolekkervoorje.nl