De Ram is een harde werker. Is moedig en kan idealistisch zijn. Dit sterrenbeeld houdt van duidelijkheid en is vaak overtuigd van haar eigen gelijk.

Een beetje koppig zelfs, wat wel past bij de hoorn die een Ram heeft. Een Ram kan daardoor soms dominant overkomen, ook omdat een Ram snel kritiek kan geven op andere levensopvattingen. 

 

Rammen zijn geen teamplayers maar doen het liefste al hun klusjes zelf. Dan houden ze de controle en zeker ook over de kwaliteit. Een Ram verdeelt het werk liever als het samen doen. Toch heeft dit sterrenbeeld naast leiderscapaciteiten een klein hartje.

Een Ram is begaan met mensen die het minder hebben, zwakker zijn of buitengesloten worden. Daar zal een Ram het meestal voor opnemen en voor opkomen. Want hoe hard de Ram van de buitenzijde ook mag lijken, ze heeft heel veel liefde en warmte om te geven.

De stenen die bij het sterrenbeeld Ram horen zijn onder andere de Carneool, Robijn en rode Jaspis. De eigenschappen van deze stenen vullen de energie van dit sterrenbeeld krachtig aan, maar in dit geval zijn het doorgaans wel al de sterke eigenschappen van de Ram.

Als je de zwakke kanten van het sterrenbeeld wilt aanvullen kies je voor bijvoorbeeld Rozenkwarts voor meer zachtheid, Rookkwarts voor minder jaloezie en Lapis Lazuli voor meer rust in de gedrevenheid.

De Carneool 

Carneool is eigenlijk een oranje uitvoering van de Chalcedoon.  Het is een steen die staat voor levenskracht, assertiviteit, power, passie en zelfvertrouwen. Het geeft standvastigheid, moed en een opgewekt humeur.

Dus lekker met de benen op de grond. Het activeert de eerste 3 chakra’s en die staan voor de verbinding met de aarde en jouw innerlijke oerkracht. Zonder vitaliteit kun je eigenlijk niet genieten. Vanuit krachtige acties durf je risico’s te nemen die nodig zijn om je dromen te kunnen verwezenlijken. Want de wonderen gebeuren buiten je comfort zone.

Carneool geeft de Ram het lef de sprong te wagen en een nieuw pad in te slaan zonder dat het verder wordt uitgesteld uit angst de verkeerde keuze te maken. Want een Ram kan soms moeite hebben met kiezen. Carneool helpt dit sterrenbeeld kordaat keuzes te maken en in de flow van creatie te komen.

De Robijn

Deze steen houdt een Ram met de voeten op de grond. Helpt dit sterrenbeeld te aarden zodat het met hart en ziel kan werken aan haar passie en dromen. Een Robijn geeft een Ram op alle fronten energie: Fysiek, mentaal en emotioneel. Ook deze steen helpt een Ram om door te zetten, de sprong te wagen hoe eng en onbekend ook.

De Robijn geeft de Ram vastberadenheid, optimisme, zelfvertrouwen en avontuurlijkheid. Er is geen ruimte meer voor hulpeloosheid, verslagenheid of twijfel. Macht, kracht en vreugde voeren de boventoon zodat je jouw plek en ruimte kunt opeisen.

De Ram krijgt van de Robijn zin in het leven, eigenzinnigheid en een veilig gevoel bij het onbekende. Dus de Robijn zegt: Geen getreuzel, gaan met die banaan!

De rode Jaspis

De rode Jaspis is een alternatief voor de Carneool en Robijn, met gelijkwaardige eigenschappen. Het stimuleert bij de Ram haar uithoudingsvermogen en brengt balans op alle gebieden. De rode Jaspis is verbonden met de aarde en dit geeft de Ram vitaliteit en energie. Het laat de energie van boven en beneden stromen en waar energie stroomt gebeuren mooie dingen.

Rode Jaspis helpt de Ram haar creatieve ideeën om te zetten in daden in de werkelijke wereld. Ze geeft een Ram een enorme wilskracht en standvastigheid. Het is voor de Ram ook een perfecte steen voor herstel na een ziekte.

Van heel veel stenen (niet allemaal) kan edelsteenwater worden gemaakt. Daarmee kun je de eigenschappen, krachten en energie van de stenen niet alleen uitwendig maar ook inwendig gebruiken. 

Een steen heeft krachten die bij de steen horen. Deze krachten en energie vullen jouw energie aan of versterken het nog meer. De energie en kracht van stenen is bedoeld om evenwicht en balans te brengen in al jouw energie, zoals bedoeld wordt met Yin en Yang.

Zijn de eigenschappen van de Carneool, Robijn en rode Jaspis al sterk bij jou als Ram aanwezig, dan is het fijn een steen te kiezen die een overheersende eigenschap dempt, verzacht of een zwakke eigenschap versterkt. Zo bereik je een balans.
Vaak geeft je intuïtie dit al zelf aan.

Je aandacht wordt getrokken naar een kristal, meestal zonder tevoren te weten wat de eigenschappen en kracht van deze steen is.

Luister naar je intuïtie en bij twijfel kun je altijd contact met mij opnemen zodat ik de steen voor je kan testen.

 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl

Deel en inspireer anderen