Iedereen kent slow cooking, de methode om aandachtsvol maar vooral ook met passie te koken. Ja, het kost tijd maar maakt het eten zoveel lekkerder en intenser.
Pas dat eens toe op je leven en kies voor slow life.

Slow your life down… Leef je leven kalmer, rustiger en bewuster.
Dit is niet perse een eenmalige oefening maar een levenswijze. Wat bedoelen we?

Het structureren van je leven rondom thema’s als betekenis, vervulling, volbrenging en verdieping. Vergelijkbaar met terugschakelen en vrijwillige versimpeling geeft het een ‘minder is meer’ insteek. Je focust op de kwaliteit van je leven, meer dan op de kwantiteit. Het zorgt voor een meer gebalanceerd leven en helpt je in je zoektocht naar een holistisch gevoel van welbehagen.

Leuk, al die volzinnen maar hoe pas ik het toe en wat heb ik er aan?

We leven een enorm gejaagd leven, of we er nou bij stil staan of niet. Honderden prikkels over de dag via de mobiel, het internet, televisie. Maar ook snel koken, snel douchen, nog even iets afmaken voor we gaan slapen… En zelfs als we vrije tijd hebben, voelen we ons verplicht íets te doen…’.

In de huidige tijd hebben we uren en uren meer vrije tijd dan onze voorvaderen, maar we zijn drukker dan ooit. Hoe komt dat toch? En waarom doen we onszelf dat aan? Weet je nog als kind hoe verschrikkelijk je je kon vervelen? Geen vriendjes die dag om mee te spelen, geen televisie of computer om je te vermaken.

Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat juist dat vervelen onze gezondheid bevordert. Het zogenaamde ‘slow living’. Tijd voor jezelf, waarin je kunt lezen, nadenken, kletsen, tuinieren, verbinding maken met een ander enzovoort.  

Slow living staat voor genieten, meer kwaliteit, leven met de seizoenen, uitgebreid koken, eerlijk eten, met plezier werken, dromen, tijd nemen voor wat echt belangrijk is. Slow life gaat over langzamer leven, soms ook helemaal niks doen, niks moeten, niks hoeven. Tijd hebben om rust te pakken, te brainen met jezelf en weer energie op te doen voor je leven. En bovenal genieten van het moment.

Zeg dus gewoon vaker nee. Ja kost echt te veel tijd. Verveel jezelf!

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van slow living en of je de voordelen ziet.