Kamerplanten staan niet alleen leuk in je interieur, maar geven ook ons humeur en gezondheid een boost. We zetten de voordelen op een rij.

Behalve die fijne sfeer, hebben kamerplanten een grote invloed op de gezondheid. Veel mensen weten wel iets van het feit dat planten zorgen voor een flinke portie zuurstof, maar er is veel meer aan de hand.

 

De voordelen van kamerplanten in je interieur:

Zuivere lucht

Planten zorgen voor een gezonde lucht in ons huis. Ze zetten als het ware slechte stoffen zoals formaldehyde om in zuivere lucht. Dat kan hoofdpijn en andere klachten voorkomen. Het gevolg daarvan is dat je je goed voelt en je je beter kunt concentreren.

Zet niet alleen planten in je huiskamer, maar bijvoorbeeld ook in je slaapkamer. Door de luchtzuiverende werking slaap je hier beter door. Het brengt meer zuurstof in de ruimte en daardoor ben je verzekerd van een goede nachtrust.

Verbeterde akoestiek

Planten met grote bladeren blijken geluid te kunnen absorberen. Met planten kun je de akoestiek in een ruimte dan ook sterk verbeteren. Dan gaat het natuurlijk niet om een paar kleine plantjes, maar zoals gezegd flinke exemplaren met grote bladeroppervlakten.

Goede luchtvochtigheid

Planten kunnen in een woning de luchtvochtigheid verhogen. Het voordeel? Een minder droge lucht en daardoor minder kans op verkoudheid. Bovendien krijgen stofdeeltjes minder kans en heb je vrije luchtwegen. Wist je trouwens dat de kans op allergieën ook minder groot is als je planten in huis hebt?

Minder stress

Als je dit allemaal bij elkaar optelt kun je op je vingers natellen dat planten ook zorgen voor rust. Met andere woorden: de kans op stress neemt af. Groen is sowieso al een kleur die rust brengt en met planten werkt dat nog eens extra goed omdat dit de lucht schoonhoudt. Planten geven dan ook niet alleen een ruimte, maar ook jezelf een goed gevoel.

 

Ga jij ook voor groen in je huis?

 

Geïnspireerd door: Studioplant

Deel en inspireer anderen