Het Wheel of Life, ook bekend als het Levenswiel, laat zien hoe je meer balans in je leven kan brengen en geluk en succes kan creëren.

Het stamt van oorsprong uit het Tibetaans Boeddhisme en richt zich op acht onderdelen, die ook wel de geluksfactoren worden genoemd.

 

Deze oefening heeft de kracht te transformeren

Dit Wheel of Life helpt je identificeren hoe je jouw tijd doorbrengt en hoe tevreden bent over de verschillende onderdelen en gebieden die het leven jou te bieden heeft. Het creëert een vorm van zelfreflectie, waarin je in staat bent (nog) meer uit je leven te halen. Jouw doelen en wensen worden er meer helder door. En daarmee kun je jouw focus en koers richting geven. En je weet, energie volgt aandacht. Ofwel, dat waar jij je aandacht op focust, krijgt energie in je leven.

Print of teken het Wheel of Life zoals je dat hieronder ziet. Denk dan na welk cijfer jij jouw tevredenheid zou geven op elk gebied van het Rad.  Beoordeel jouw tevredenheid in elk gebied van het rad met een cijfer tussen de 1 = Niet tevreden en 10 = zeer tevreden. Alles waar je lager dan een 6 aangeeft, is een gebied om stil te staan bij je wensen en hoe je daar meer vorm aan kunt geven.

Maak er wat moois van, je leeft maar 1 keer!

Deel en inspireer anderen