We willen naar buiten, de natuur in – en je hoeft er geen verre reis voor te maken: vul je picknickmand met lekkers en (her)ontdek dat prachtige park in je buurt. Of stop een schetsboekje in je rugzak, stap op de fiets en zoek een mooi plekje in de polder of het bos, in de duinen of in je eigen tuin: buiten is vaak heel dichtbij.
Hou je van kokkerellen dan is deze hartige taart heerlijk om mee te nemen voor je picknick. Of gewoon thuis

Hartige taart met gerookte zalm, courgette en kerstomaatjes

Voor 1 taart
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:
• 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
• 250 g gerookte zalm
• 2 courgettes
• handvol kerstomaatjes
• 4 eieren
• 200 ml room
• 100 g gruyèrekaas, geraspt
• verse dille
• peper en zout*

Benodigdhedenronde bakvorm met losse bodem, bakpapier, bakkwastjevorkbakbonensnijmesjesnijplank, komgarde.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de bakvorm in en leg bakpapier op de bodem.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Prik er enkele gaatjes in met een vork.
Leg bakpapier op de deegbodem en vul met bakbonen.
Bak het deeg ca. 15 min. met de blindbakvulling in de voorverwarmde oven.
Haal de taartvorm uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bovenste laagje bakpapier.
Snijd dunne repen van de courgettes en de gerookte zalm.
Schik de courgette en de gerookte zalm in cirkels rechtop in de taartbodem.
Meng de eieren met de room, de geraspte kaas, peper en zout.
Giet het mengsel voorzichtig tussen de courgette- en zalmrepen.
Schik er enkele kerstomaatjes tussen en werk af met enkele takjes verse dille.
Bak de taart ca. 40 min. in de voorverwarmde oven.
Serveer met nog wat takjes verse dille.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & e door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.