De etherische olie voor december: Kaneel

Therapeutisch gezien is Kaneel olie zeer waardevol en wel op een groot aantal gebieden. Ontspannend bij spierverhardingen en geestelijke verharding in het algemeen. Cinnamomum heeft niet alleen een versterkende en verwarmende werking bij kou (lage temperaturen), maar ook bij innerlijke kilte.

In het koude jaargetijde wordt Kaneel in veel koekjes en gebak verwerkt en schept de geur van Kaneelbaksels een sfeer van geborgenheid en vertrouwdheid. Er is geen andere geur die meer aan kerst doet denken dan Kaneel.

Kaneel is een krachtige hulp voor het afweersysteem, door zijn antivirale en antibacteriële werking uitstekend te gebruiken bij griep en verkoudheid.

Op de huid werkt Kaneel verwarmend en doorbloedingstimulerend, zijn pijnstillende en ontkrampende werking geeft aan massage-oliën een extra dimensie bij de behandeling van spierpijnen en verrekkingen. Een toevoeging van 1-2 druppels per 50 ml. is heel werkzaam bij de behandeling van koude handen en voeten en koude rillingen.

Beide Kaneeloliën worden in de aromatherapie o.a. gebruikt bij de behandeling ; blauwe plekken, insectenbeten, scabiës, wratten, infecties, maag- en darmkrampen, slechte eetlust, griep, koorts, witte vloed, pijnlijke menstruatie, pijnlijke spieren door kouvatten, slechte spijsvertering, slechte bloedsomloop, reuma, griep, koude rillingen, verkoudheid, geestelijke uitputting, stress.

Kaneel geeft steun aan oudere mensen, die herstellende zijn van een ziekte.

In vroeger tijden werd Kaneelschors als afrodisiacum gezien, daarom mocht Kaneelschorsolie aan geen enkele liefdesdrank ontbreken.

Een zinnelijke massage olie maakt u door 1 druppel Kaneelschors toe te voegen aan 100 ml. zoete Amandelolie en hiermee het hele lichaam te masseren.

Psychologisch: Het Kaneeltype staat, meestal vanaf zijn jeugd, onder een grote emotionele druk. Hij heeft het gevoel niet tegen het leven op te kunnen en moet leren verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen persoonlijkheid. Dit type snakt naar vrijheid en zichzelf te kunnen zijn.

Psychisch: Kaneel geeft warmte en bescherming aan mensen die het innerlijk koud hebben of onder menselijke afwijzing te lijden hebben. De geur van Kaneel brengt de emoties bij ergernis en woede weer onder controle.

Kaneelolie heeft een versterkende werking op het hart en de geest.

Vooral mensen die herstellend zijn van een zware ziekte of depressief of melancholisch zijn, kunnen Kaneelessence een tijdje gebruiken om hun leefsfeer een beetje op te vrolijken.

Wat zijn jouw ervaringen met deze olie?