Een detoxkuur is een simpele manier om je lichaam te ontgiften. Dat wil zeggen: je ondersteunt je lichaam bij het afbreken van ongewenste stoffen. Een aantal tips. Door je lijf te detoxen ontdoe je het van schadelijke stoffen en verhoog je je gezondheid. Met deze simpele tips kun je je lichaam elke dag schoonhouden.

Je komt dagelijks ongemerkt in aanraking met veel chemische stoffen. Stoffen die in kleine of grotere hoeveelheden ook in je lichaam terecht kunnen komen. Denk maar aan cosmetica, voeding en kleding. Je lichaam werkt deze stoffen die niet nodig zijn er uit maar het kan geen kwaad eens een beetje actief te helpen. Een paar aandachtspunten.

Ventileer, lucht, en verfris de lucht in je huis.

Een slechte luchtkwaliteit is slecht voor je lichaam. Gebruik planten om de lucht te filteren. Stop met het eten van sterk bewerkte voedingsmiddelen. Stap over op verse biologische groente en biologisch vlees, en bereid je eten vaker zelf. Drink veel water. Drink groene en witte thee. Drink kruidenthee. In natuurwinkels vind je geweldige kruidenthee met allerlei ontgiftende eigenschappen. Varieer in kruidenthee, een teveel aan bepaalde werkzame stoffen kan schadelijk zijn. Drink minder of helemaal geen koffie meer.

Gebruik veel verse kruiden, groene kruiden helpen je lichaam schoon te houden.

Denk aan koriander en bladpeterselie. Veel specerijen hebben een ontgiftende werking. Wil je afvallen, doe het dan in een rustig tempo. Veel gifstoffen worden opgeslagen in de vetcellen die je wilt verbranden. Drink veel water om ze af te voeren. Vis bevat nogal wat kwik en andere zware metalen, realiseer je dat. Minder vis eten en aanvullen met een goed gezuiverd omega-3 supplement is een oplossing. Kweekvis kan ook, echter die worden ook onder niet al te frisse omstandigheden gekweekt. Een warm bad, of beter nog saunabezoek, helpt je lichaam om gifstoffen af te voeren. Doe aan Yoga en mindfulness om je geestelijke balans te houden. Neem voldoende rust en beweeg regelmatig.

Een detox voer je zo streng of minder streng uit als jij wilt. Luister goed naar je lichaam! Voel je je niet goed, maak het dan wat minder streng.

Meer lezen? klik dan op een van de volgende links hieronder:

bol.com – in 28 dagen van gifbelt naar tempel l bol.com – zonder suiker

Deel en inspireer anderen