Wist je dat er naast je sterrenbeeld, nog veel meer in de sterren geschreven staat?

Iedereen kent wel zijn of haar zonneteken, oftewel je sterrenbeeld. Maar de Noordelijke Maansknoop is één van de belangrijkste punten in je geboortehoroscoop. Het geeft de missie en de richting van je levensweg aan, de dingen die je mag gaan leren in dit leven. 

 

Er is ook een Zuidelijke Maansknoop, geeft aan wat we in een vorige leven hebben gedaan, dit heb je meegenomen naar je huidige leven. Het is de bedoeling dat je je Zuidelijke Maansknoop los gaat laten om je te ontwikkelen richting je Noordelijke Maansknoop.

Mijn naam is Danielle en elke maand schrijf ik hier op Lichtwerkplaats een blog over één van de Maansknopen. Benieuwd wat jouw Noordelijke Maansknoop is? Bereken het via deze site: https://cafeastrology.com/northnodetables.html

Loyaal zijn aan jezelf

Deze maand is de beurt aan de Noordelijke Maansknoop in Stier. Loyaliteit is erg belangrijk voor Noordelijke Maansknoop in Stier. Ze zoeken een partner met wie ze door het leven kunnen gaan, die hetzelfde denkt en doet al zijzelf. Vaak stemmen ze zich psychisch af op hun partner, voeden zich met macht, goedkeuring en energie; met de verwachting dat hun partner dit beantwoord. De valkuilt is hun eigen behoeften op hun partner te projecteren.

De groei zit erin te leren dat loyaliteit tussen twee mensen alleen mogelijk is als beiden loyaal zijn aan zichzelf. Ze zullen vaker naar hun partner mogen schikken, maar wel eerlijk zeggen wat ze vinden en niet meegaan om goedkeuring te krijgen. Heb jij met Noordelijke Maansknoop in Stier onvoldoende eigenwaarde om voor zichzelf op te komen? Ga je grenzen dan aangeven om duidelijk te maken aan anderen wat je nodig hebt.

Je kunt neigen naar zelfsabotage. Onbewust doe je dingen die je belemmeren in het behalen van je doelen. Vaak gebeurt dit door te streng te zijn naar jezelf of het hebben van een schuldgevoel. Grote doelen veroorzaken vaak paniek, door faalangst. Stel kleine doelen op, die je dan stap voor stap kunt bereiken. Concentreer je op de volgende te zetten stap, om zo stap voor stap je einddoel te behalen.

Gevoel van eigenwaarde

Noordelijke Maansknoop in Stier mag zich er bewust van zijn het gevoel van eigenwaarde niet te laten afhangen van anderen. Ze zijn continue aan het zoeken naar een zielsverwant, om zich compleet te voelen. Maar ze mogen zich beseffen dat die compleetheid uitsluitend in zichzelf te vinden is. Het gaat erom eerst contact te maken met de eigen waarden. Probeer evenwicht, rust te vinden en leer er op te vertrouwen dat je ontspannender kan leven en dat niet elke bom voor jou bestemd is. 

In vorige levens hebben deze mensen emotionele, hechte relaties gehad met mensen die posities met macht en invloed bekleedden. In deze relaties werd de Noordelijke Maansknoop in Stier verwend door de persoon met macht en hoefde deze alleen loyaal te blijven aan de machthebber. Door deze levens van machtsstrijd met anderen, trekken zij nu crisis en trauma’s aan. In vorige levens hebben ze veel van henzelf opgegeven voor de machthebber, waardoor ze nu moeten leren hun eigenwaarde te ervaren. 

Door vorige levens zijn de eigen normen en waarden minder helder, waardoor je in dit leven enig gevoel van eigenwaarde mist. Je bent vatbaar voor het overnemen van de waarden van de mensen om je heen. 

Onnodig risico’s nemen

Door een hang naar adrenaline die ontstaat door momenten van crisis, zoeken deze mensen dergelijke situaties vaak zelf op, onbewust. Door onnodige risico’s te nemen, richten ze ravage aan in hun leven. 

Zodra ze bang zijn dat een ander hen kwetst of ontrouw is, nemen ze het liefst wraak. Maar met wraak als beweegreden is, dan zullen ze verliezen. In plaats daarvan kunnen ze zich er beter op richten hun eigen behoeften te bevredigen door mensen en situaties op een praktische manier te benaderen: angst is destructief en liefde bouwt op.

Door de drang naar intense emoties, beseffen ze zich vaak niet wat ze doen. Het is belangrijk positieve resultaten voor ogen te houden. Het zal een uitdaging zijn om de hartstochtelijke energie leren beheersen en deze in goede banen te leiden. 

Leer om op te bouwen in plaats van destructief te zijn. Succesvol opbouwen kost meer tijd dan de intensiteit duurt, en dit is nog onbekend terrein. 

Waardering en respect ontvangen

Wat andere zeggen aangrijpen als een springplank, om het gesprek te brengen op een overwinning uit het verleden: hoe je een ander hebt geholpen of een verhaal dat illustreert hoe machtig je wel niet bent. Dit schetst een paar voorbeeldsituaties. 

Door interacties met anderen voel Noordelijke Maansknopen in Stier zich snel onzeker, waardoor ze proberen de aandacht op zichzelf te richten en zo goedkeuring te ontvangen. In de hoop dat anderen ze waarderen en respecteren, zodat de onzekerheid verdwijnt. Maar dat is slechts een noodverband, met het gevolg dat anderen zich afkeren. 

Er kan meer dan gemiddelde boosheid in je schuilen, maar als je diep van binnen kijkt, zie je dat het is gebaseerd op angst. Angst om niet gerespecteerd te worden, niet aardig gevonden te worden of niet menselijk behandeld te worden. Voel je je boos, vraag jezelf dan het volgende af: Waar ben ik bang voor? En wat kan mij helpen om tot een oplossing te komen? 

Je kunt gefrustreerd raken als je het gevoel hebt dat je niet ontvangt, wat jij geeft. Om je goed te voelen over jezelf, heb je niet de goedkeuring nodig van anderen, maar van jezelf. Kijk naar je eigen waarden, naar wat jij wilt, dan wordt je boosheid omgezet in constructieve energie. Steek tijd en energie in de dingen die belangrijk zijn voor jou persoonlijk. Onderneem activiteiten waar je plezier in hebt en waar je je lekker bij voelt. Laat dit niet afhangen van anderen, zet je eigen behoeften op de eerste plaats. 

Versterk en groei in je kwaliteiten en talent door deze eigenschappen te ontwikkelen: 

 • Loyaliteit
 • Bewustzijn van grenzen
 • Dingen stap voor stap doen
 • Gevoel van eigenwaarde
 • Bewustzijn van persoonlijke waarden
 • Geduld
 • Respecteer je eigen behoeften, en die van anderen
 • Genieten van de vijf lichamelijke zintuigen
 • Dankbaarheid
 • Bewustzijn van de koestering van moeder aarde
 • Vergiffenis
 • Volharding

Door de invloed van deze valkuilen in te perken, wordt je leven een stuk makkelijker en plezieriger: 

 • Je aangetrokken voelen tot crisissituaties
 • Overdreven bemoeienis met andermans zaken
 • Ongeduldigheid
 • Ongepaste intensiteit
 • Neiging tot veroordelen
 • Preoccupatie met de psychologische beweegredenen van anderen
 • Verzet om mee te werken aan wat anderen willen
 • Overreageren
 • Iets totaal vernietigen om van een deel ervan af te komen
 • Obsessieve-compulsieve neigingen

Benut jouw potentie

Door je bewuster te worden van je nog verborgen vaardigheden, talent en de valkuilen zul je groeien naar jouw levensdoel om echt voor jezelf te mogen zorgen op jouw manier. Je zult merken dat je steeds lekkerder in je vel gaat zitten. 

Wanneer je als Noordelijke Maansknoop in Stier leeft naar jouw gezonde waarden, kun je met succes alles bouwen. Je blinkt uit in beroepen waarin je kunt werken met wat je persoonlijk als waardevol beschouwt. Wanneer je je eigen weg kunt gaan, ben je het beste af. Leer verder te kijken dan de directe resultaten, doe de dingen stap voor stap, zodat je op je eigen gemak verder bouwen. 

Je hebt de gave gekregen om uiterst effectief te zijn in crisissituaties. Ook bezit je de natuurlijke affiniteit met psychologie. Door je bewust te zijn van andermans verlangens help je ook je eigen doelen vorm te geven.

Ben jij je bewust van de richting van je levensweg? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar je Maansknopen en wil je je er verder in verdiepen? Laat je ervaringen hier achter!

 

Geïnspireerd op het boek Astrologie voor de ziel van Jan Spiller, Wat maansknopen onthullen over je aanleg en persoonlijkheid

 

 

 

Deel en inspireer anderen