Bijna iedereen kent wel zijn of haar zonneteken, oftewel je sterrenbeeld. Maar wist je dat er nog veel meer in de sterren geschreven staat? 

Zo zijn er bijvoorbeeld ook Maansknopen: de Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop. Deze Maansknopen zijn de punten waar de baan die de maan rond de aarde maakt, kruist met het pad dat de aarde rond de zon maakt. 

 

De Noordelijke Maansknoop is één van de belangrijkste punten in je geboortehoroscoop. Het geeft de missie en de richting van je levensweg aan, de dingen die je mag gaan leren in dit leven.

De Zuidelijke Maansknoop geeft aan wat we in een vorige leven hebben gedaan, dit heb je meegenomen naar je huidige leven. Het is de bedoeling dat je je Zuidelijke Maansknoop los gaat laten om zo je Noordelijke Maansknoop meer eigen te maken. 

Mijn naam is Danielle en elke maand schrijf ik hier op Lichtwerkplaats een blog over één van de Maansknopen. Benieuwd wat jouw Noordelijke Maansknoop is? Bereken het via deze site: www.cafeastrology.com/northnodetables.html

De Noordelijke Maansknoop in Steenbok

Ik begin deze reeks met de Noordelijke Maansknoop in Steenbok. Wie de Noordelijke Maansknoop in Steenbok heeft staan, mag zich bewust zien te worden van afhankelijkheid. In vorige levens hadden deze mensen vaak de positie als gezinshoofd, ze hebben geen of weinig ervaring opgedaan zonder partner.

Het verlangen om door anderen verzorgd te worden is groot, maar daardoor zullen ze in de valkuil kunnen lopen dat ze eeuwig naar zekerheid zoeken. 

Heb jij je Noordelijke Maansknoop in Steenbok staan, lees dan vooral verder!

Bewust leven vanuit zelfleiding

Wil je je leven op orde krijgen, dan mag je situaties gaan benaderen vanuit een positie van ‘zelfleiding’. Leer om de leiding in eigen handen te nemen, en de verantwoordelijkheid voor de gevolgen te aanvaarden. Vaak hecht je waarde aan vaste routines.

Maar om zekerheid van vertrouwen te kunnen vinden, dien je de verantwoordelijkheid te nemen om die routines los te laten en zo te ervaren dat het nemen van risico’s ook zou kunnen slagen. 

Noordelijke Maansknopen in Steenbok zijn vaak erg gevoelig voor emoties van zichzelf en anderen. Vaak vermijden ze alles wat emoties in hen los kan maken. Herken je dit bij jezelf? Mochten je emoties de overhand nemen, dan is het belangrijk te zorgen dat deze niet overheersen en paniek veroorzaken. In zo’n situatie is het belangrijk om doelbewust langzamer te gaan ademhalen en je te ontspannen. 

Het liefst drijf je mee in een emotionele waas, maar dan verkeer je in een verliespositie. Door het vermijden van emoties, zeg je vaak niet wat je echt wilt, en ga je mee in andermans wensen omdat je niemand van streek willen maken. Het is belangrijk om kenbaar te maken wat jij zou willen en daar bij te blijven. Door aan te geven wat je echt wilt, bouw je zelfrespect op.

Neem je de leiding over je eigen leven, dan zul je sterker in je schoenen komen te staan. Zo vind je de kracht om angsten te overwinnen en stappen te ondernemen voor het op een verantwoordelijke wijze oplossen van moeilijke situaties. Door deze stap te maken, zul je je goed voelen en meer van het leven genieten.

Met Noordelijke Maansknopen in Steenbok succesvol zijn in het leven?

Laat dan het verleden rusten. Vaak houd je je vast aan iets, zelfs als het duidelijk is dat er vanalles mis is met die situatie. De neiging om er alles aan te doen om een relatie, baan of situatie te laten slagen, is groot. Je houd vol totdat je je, diep van binnen, realiseert dat er geen hoop meer is. Het zou beter zijn om los te laten, voordat de situatie escaleert. 

Om je Noordelijke Maansknoop te ontwikkelen, is het goed om doelen te stellen: door aan je doelen te werken, wint het leven aan kracht en vitaliteit. 

Gepaste doelen stellen en het verwezenlijken ervan is de sleutel tot levensgeluk. Het geeft toegang tot je emotionele krachten. Stel simpele doelen, dan is de kans groter dat je een succes behaald, waardoor je zelfvertrouwen groeit. Door meer zelfvertrouwen kun je weer meer kansen aanpakken. Door hier mee bezig te zijn kom je bij je uiteindelijke bestemming: voor jezelf leren zorgen.

Verborgen vaardigheden en talenten ontdekken

Met onderstaande te ontwikkelen eigenschappen bezig gaan, laat je verborgen vaardigheden en talenten ontdekken:

 • Zelfbeheersing
 • Het leven op een volwassen manier benaderen
 • Zelfrespect
 • Doelgericht blijven
 • Verstandige benadering voor het oplossen van problemen
 • Verplichtingen en beloften nakomen
 • Het verleden loslaten
 • Zelfredzaamheid
 • De verantwoordelijkheid voor succes aanvaarden 

Het verminderen van de invloed van onderstaande valkuilen kunnen het leven gemakkelijker en plezieriger helpen maken:

 • Afhankelijkheid
 • Humeurigheid
 • Onzekerheid
 • Zichzelf beperken door bevreesdheid
 • Het verleden gebruiken om het heden te vermijden
 • Isolement (te veel tijd thuis doorbrengen)
 • Gebrek aan zelfrespect
 • Vermijden van persoonlijk risico
 • Anderen beheersen door middel van emotionele overreacties

Door je bewuster te worden van je nog verborgen vaardigheden, talent en de valkuilen zul je groeien naar jouw levensdoel om echt voor jezelf te mogen zorgen op jouw manier. Je zult merken dat je steeds lekkerder in je vel gaat zitten. 

 

Hoe zit dit bij jou? Ben je je bewust van de richting van je levensweg? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar je Maansknopen en wil je je er verder in verdiepen? Ben je al bezig geweest met je Noordelijke Maansknopen? 

Laat je ervaringen hier achter, we zijn benieuwd!

Bron: Astrologie voor de ziel van Jan Spiller

Deel en inspireer anderen