Een groot verlangen naar geluk, harmonie, rechtvaardigheid, eerlijkheid en wederzijdse steun van een partner, dit en meer is typerend voor mensen met de Noordelijke Maansknoop in Ram.

Iedereen kent wel zijn of haar zonneteken, oftewel je sterrenbeeld. Maar was je ook al bekend met de Maansknopen?

 

We hebben de Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop. Dit zijn de punten waar de baan die de maan rond de aarde maakt, kruist met het pad dat de aarde rond de zon maakt. 

De richting van jouw levensweg, jouw missie, de dingen die je mag gaan leren in dit leven; daar gaat de Noordelijke Maansknoop over. De Zuidelijke Maansknoop geeft aan wat we in een vorige leven hebben gedaan, dit heb je meegenomen naar je huidige leven. Het is de bedoeling dat je je Zuidelijke Maansknoop los gaat laten om zo je Noordelijke Maansknoop meer eigen te maken.

Mijn naam is Danielle en elke maand schrijf ik hier op Lichtwerkplaats een blog over één van de Maansknopen. Benieuwd wat jouw Noordelijke Maansknoop is? Bereken het via deze site: https://cafeastrology.com/northnodetables.html

Een aangeboren talent

Deze maand neem ik je mee in de Noordelijke Maansknoop in Ram. Van nature zijn deze mensen ontzettend gevend ingesteld. In vorige levens hebben ze anderen gesteund en daar bezitten ze nu een aangeboren talent voor. Ze hebben een groot verlangen naar geluk, harmonie, rechtvaardigheid, eerlijkheid en wederzijdse steun van een partner. Dit kan pas bereikt worden als je eerst je eigen partner bent en jezelf rechtvaardiger behandeld, hierdoor ervaar je het gevoel waar je naar op zoek bent

Je eigen gevoel leren kennen

Doordat mensen met de Noordelijke Maansknopen in Ram zich zo lang hebben gewijd aan het steunen van anderen, hebben ze in dit leven geen idee wie ze zelf zijn. Ze neigen er naar de identiteit van anderen over te nemen en helpen anderen met hun verlangens, doen wat een ander wil, zonder hun eigen gevoel na te gaan. Zo offeren ze op wat ze zelf nodig hebben om gelukkig te zijn en proberen koste wat kost mensen te vriend houden, om de lieve vrede te bewaren. Maar dit is niets meer dan een tijdelijk oplossing.

Het bewaren van harmonie is erg belangrijk voor deze mensen, doordat ze gevoelig zijn voor sfeer om hen heen. Er wordt soms manipulatie gebruikt om de harmonie te bewaren in een relatie, maar je kunt beter de aandacht schenken aan de relatie met jezelf. Leren wat steunen echt is, vanuit jezelf omdat je er van overstroomt uit een gezonde liefde voor jouw zelf.

Door een grote gevoeligheid voor sfeer is het bewaren van harmonie is erg belangrijk

Kom voor jezelf op

Vraag jezelf af wie je daadwerkelijk bent, los van projecties van anderen. Probeer het los te laten om altijd die aardige persoon te zijn. Je nieuwe authentieke identiteit kan zich alleen manifesteren als je jezelf uit, zonder erbij na te denken wat anderen van je verwachten. Geef duidelijk je grenzen aan: kom voor jezelf op en laat je door niemand onheus behandelen. Om je niet door anderen te laten laten kwetsen, kun je leren om gevoeliger te zijn voor jouw eigen behoeften en compassie te ontwikkelen. Geef aan wanneer je gevoelens gekwetst zijn of wanneer je steun nodig hebt, voordat je het gevoel krijgt dat anderen van je profiteren.

Met de Noordelijke Maansknoop in Ram is het belangrijk dat je veel tijd in je eentje doorbrengt, zodat je jezelf beter kunt leren kennen en goed kunt nagaan wat jij wilt. Probeer bij jezelf te blijven, in je eigen energieveld. Schenk aandacht aan jezelf door iedere dag 30 tot 40 minuten uit te trekken om bij jezelf te zijn. In een ruimte alleen, zonder tv, telefoon of laptop, gewoon in alle rust. 

Vertrouw op je eigen impulsen

Heb de moed om te leren vertrouwen op je eigen impulsen. Als je weerstand voelt tegen het geven, is dat een signaal om eerst beter voor jezelf te zorgen. Doe wat je te doen hebt voor jezelf, wees verstandig en volg je verlangens; leer vooral je grenzen aan te geven.

Noordelijke Maansknopen in Ram verwachten vaak van anderen dat ze hetzelfde doen als zijzelf. Spreek je verwachtingen uit, zo is het voor iedereen duidelijk en dwaal je niet van het goede pad af. In vorige levens was het positief jezelf door andermans ogen te bekijken waardoor nu je identiteit uitgewist is. In dit leven ben je er niet bij gebaat jezelf door andermans ogen te zien. 

Je denken wordt beïnvloed doordat je vaak denkt te weten wat anderen denken. Bekijk je jezelf door andermans ogen, dan zul je het vertrouwen in het nemen van beslissingen verliezen. Andermans oordeel beïnvloed jouw eigen keuzes, waardoor je gaat twijfelen aan je beslissing. Het is beter om beslissingen voor jezelf te houden. Bedenk goed wat je zelf vind, in de wetenschap dat je besluiten zullen wijzigen naarmate je zelf veranderd en groeit.

Niet alles hoeft  afgewogen te worden om tot een keuze te komen, maar leer hoe waardevol het is om je eerste impulsen te volgen, alleen maar om te kijken waar het toe leidt!

Ontdek je kwaliteiten en talenten door aan deze eigenschappen te werken:

 • Onafhankelijkheid
 • Zelfbewustzijn
 • Op je eigen impulsen vertrouwen
 • Moed
 • Constructief eigenbelang
 • Matigen met geven
 • Koester jezelf

Verminder deze valkuilen en je leven zal gemakkelijker en plezieriger worden:

 • Jezelf bezien door andermans ogen
 • Eigen ontwikkeling belemmerende onbaatzuchtigheid
 • Meneer of mevrouw ‘aardig’ zijn
 • Obsessieve gehechtheid aan eerlijkheid en rechtvaardigheid
 • Onderlinge afhankelijkheid: gehechtheid aan harmonie in de omgeving
 • ‘Leer-om-leer’-mentaliteit 

Door je bewuster te worden van je nog verborgen kwaliteiten, talent en valkuilen zul je groeien naar jouw levensdoel om echt voor jezelf te mogen zorgen op jouw manier. Je zult merken dat je steeds lekkerder in je vel gaat zitten.

Als Noordelijke Maansknoop in Ram moet je je eigen weg kunnen gaan, zonder beperkt te worden door de input van andere mensen. Je kunt succes boeken in beroepen die om initiatief en een onafhankelijke instelling vragen, dit om je eigen instincten te kunnen volgen. Je hebt het vermogen om andermans standpunt te zien en diplomatiek te onderhandelen. Met dit vermogen kun je je eigen succes in het leven bevorderen.

 

Hoe zit dit bij jou? Ben je je bewust van de richting van je levensweg? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar je Maansknopen en wil je je er verder in verdiepen? Of ben je al bezig geweest met je Noordelijke Maansknopen? Laat je ervaringen hier achter!

 

Bron: Astrologie voor de ziel van Jan Spiller

Deel en inspireer anderen