De noordelijke maansknoop is één van de belangrijkste punten in je geboortehoroscoop. Het geeft de richting van je levensweg aan, de dingen die je moet gaan leren in dit leven. 

Iedereen kent wel zijn of haar zonneteken, oftewel je sterrenbeeld. Maar de sterren hebben ons nog meer te vertellen. De noordelijke maansknoop is je ontwikkelingspad, dat wat je meer eigen mag maken. 

Elke maand schrijf ik een blog over één van de maansknopen. Benieuwd wat jouw noordelijke maansknoop is? Bereken het via deze site: https://cafeastrology.com/northnodetables.html

 

Staat jouw Noordelijke Maansknoop in Leeuw?

Dan dien je je bewust te worden van de dwangmatige behoefte om geaccepteerd te worden door een groep. Je mag eerst zelf je beste vriend gaan worden. Geef het op oneindig te zoeken naar wetenschappelijke inzichten, geluk moet je zelf scheppen. Je wilt liefde ontvangen? Geef eerst zelf liefde door mensen op te vrolijken. 

Het is jouw opdracht weer te durven: om je hart te volgen en jezelf weer centraal te durven stellen. In vorige levens waren Noordelijke Maansknopen in Leeuw degenen die hun persoonlijke identiteit opofferden voor humanitaire doelen en idealen. Ze zijn gewend hun energie te steken in de dromen van anderen, zonder rekening te houden met hun eigen behoeftes en verlangens. 

Durven risico’s te nemen

Je denkt veel na en staat stil bij alles wat er mis kan gaan, in de hoop geen fouten te maken als je actie onderneemt. Maar risico’s vermijden is gevangen blijven in een stagnerend, passief leven. Begin er mee om meer op je intuïtie te vertrouwen in plaats van op logische strategie. Leer het idee los te laten dat je controle hebt over het slagen of falen van je dromen. Probeer je zorgen van je af te zetten, doe wat je van moment tot moment kunt doen. 

Stap voor stap kun je je dromen uit laten komen. Je denkt soms machteloos te staan, dat je geen verandering kunt aanbrengen. Echter het universum helpt je om je dromen te verwezenlijken, maar dan moet je wel leren om dit aan te nemen, om open te staan. Spelen en vermaken! 

Kies je voor veiligheid, dan zul je verliezen. Maar kies je voor de creatieve passie, dan win je. Heb er vertrouwen in dat je passie sterk genoeg is om je dingen mogelijk te maken. Ben je bewust van de waarheidsgetrouwe feedback die je van je eigen gemoedsgesteldheid krijgt, en handel daar naar. 

Innerlijk kind

Het innerlijke kind in jezelf bezit alle kennis die je in je vorige levens hebt vergaard. Door het kind in jezelf te volgen, breng je meer plezier en vreugde in je leven. Door je hart te volgen in plaats van je hoofd, doe je precies waarom je hier bent: doen wat je gelukkig maakt! Je hebt de neiging vertrouwen te halen uit het vergaren van kennis. Het vergaren van kennis kan je valkuil zijn om dingen niet te doen, leer in te zien dat het niet erg is om fouten te maken. Juist door ‘fouten’ te maken, verwerf je kennis en inzicht. 

In groepen heb je de neiging het gedrag en visies van anderen in de groep over te nemen. Wanneer je aanwezig bent omdat het goed voelt, ga je beseffen wat echt belangrijk voor je is. 

In relaties ben je sterk bewust van de gevoelens van je partner. Zelf vind je het lastig te vertellen wat jij voelt.  Zoek de liefde niet uit op logica, maar vertrouw op de energieband die je voelt met de ander. Laat de voorstelling van de logica los. Door te ervaren, weet je wat jou echt gelukkig maakt.

Actie ondernemen

Noordelijke Maansknopen in Leeuw verliezen zich vaak in dagdromen over de toekomst. Alleen, je creatieve vuur heeft daaronder te lijden. Besteed minder tijd aan dagdromen, en meer tijd om actie te ondernemen. De hoofdles: bevrediging scheppen in het creatieve proces van het verwezenlijken van je dromen en ervan genieten.                                                                                                                     

Je kunt makkelijk afgeleid raken door onnodige kansen. Ontwikkel daarom je wilskracht, het opbouwen van de kracht in jezelf om actief je dromen na te jagen. Je bezit meer kracht dan je denkt, maar besef wel dat het verwezenlijken van dromen, tijd kost. Dus geef niet te snel op. 

Je bezit het talent om mensen enthousiast en gelukkig te maken. De sleutel hiertoe is bereid zijn om betrokken te raken bij anderen en communiceren met zowel je hart als je hoofd. Onplezierige situaties vermijd je het liefst, waardoor deze vaak onopgelost blijven. Dit omdat je niet eerlijk en duidelijk bent geweest over jouw gevoel of hoe jij erover denkt. Om deze situaties te voorkomen, moet je aandacht gaan schenken aan wat een ander werkelijk wil en te voelen wat jij werkelijk wilt. Als je de belangstelling vergroot en energie in de situatie stopt, wint iedereen.

Ontwikkel deze eigenschappen en jouw talenten komen nog meer tot hun recht:

 • individualiteit
 • de bereidheid om het middelpunt te zijn
 • het volgen van de eigen hartsverlangens
 • vergroten van de wilskracht
 • enthousiasme
 • zelfvertrouwen
 • risico’s nemen, fouten durven maken
 • het innerlijke kind in jezelf en anderen ruimte geven 
 • van het leven genieten, plezier maken
 • het leven als een spel zien

Door deze neigingen te verminderen, zal je meer gemak en plezier ervaren: 

 • toegeven aan de druk van de groep teneinde ‘erbij te horen’
 • afstand nemen van emotionele situaties
 • gereserveerdheid
 • wachten met in actie komen totdat men erdoor anderen toe aangespoord wordt
 • ‘Over’ wat er werkelijk aan de hand is ‘heenkijken’
 • wachten op ‘meer’ wetenschap alvorens actie te ondernemen
 • bovenmatig dagdromen
 • weglopen voor confrontaties

Door je bewuster te worden van je vaardigheden en je valkuilen, zul je groeien naar jouw levensdoel. Je zult merken dat je steeds beter in je vel gaat zitten.

De kans is groot dat jij je in je element voelt bij beroepen die om een creatieve inspanning vragen. Door in de schijnwerpers te staan, kun je een creatieve energie ontplooien die iedereen vreugde brengt. Daarnaast bezit je de gave om accuraat waar te nemen welk ‘spel’ er gespeeld wordt. 

Je kunt groot profijt hebben van je vermogen om dingen objectief te zien, als je het gebruikt voor het bereiken van doelen waarin je plezier schept. Als je een beroep kiest waarin de objectiviteit zelf een doel is, zul je er minder vreugde van hebben. Je kunt je talent beter gebruiken voor creatieve projecten.

Hoe zit dit bij jou? Ben je je bewust van de richting van je levensweg? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar je Maansknopen en wil je je er verder in verdiepen? Of ben je al bezig geweest met je Noordelijke Maansknopen? Laat je ervaringen hier achter!


Geïnspireerd op Astrologie voor de ziel van Jan Spiller

 

 

Deel en inspireer anderen