Een heerlijke, gezonde, makkelijke salade!

Je maakt dit hoofdgerecht voor 4 personen in een handomdraai met een bereidingstijd van 10-20 minuten. Maar als lunch kan het natuurlijk ook prima!


Wat heb je nodig aan ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 10 gram bieslook
  • 6 takjes munt
  • 250 gram (gemarineerde) feta
  • 150 gram couscous
  • 1 deciliter balsamicodressing
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rode bieten
  • peper
  • zout


Voorbereiding

  • Snipper de rode ui.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Knip het bieslook in stukjes van 1-2 cm.
  • Pluk het muntblad af en snijd het in reepjes.
  • Laat de kaasblokjes uitlekken.
  • Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.


Aan de slag, bereiden

Strooi de couscous in een zeef en hand de zeef in een net passende pan. Schenk het kokende water er over en laat de couscous een paar minuten wellen. 

Haal de zeef uit het hete water en laat de couscous uitlekken. Roer het rul met een vork, voeg daarbij 1-2 eetlepels olie van de feta toe. Laat de couscous afkoelen.

Meng de dressing naar smaak met 1 of 2 teentjes knoflook uit de pers.

Meng de couscous luchtig met feta, bieten, ui, komkommer en verse kruiden en de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet smakelijk!


Bron: https://www.verseoogst.nl