Recept voor badzout van geurige tuinkruiden.

Ben je toe aan een momentje voor jezelf? Een warm bad is de perfecte verwennerij als je toe bent aan extra ontspanning. Als je je water dan ook nog verrijkt met dit heerlijke recept voor voor badzout wordt je verwenmomentje een echte wellnesservaring. 

Dit verfrissende badzout bevat een combinatie van verschillende kruiden en bladeren die je in de tuin kunt vinden.  Je kunt ze mengen en samenvoegen zoals jij dat lekker vindt. Je kunt kiezen uit verschillende aromatische geuren zoals munt, lavendel, rozemarijn, tijm of dennennaalden. Dit zorgt niet alleen voor heerlijke geuren, maar heeft ook een opwekkende  werking. Eventueel kun je er een aantal vioolblaadjes of weegbree aan toevoegen vanwege de huidverzorgende eigenschappen.

 

Het recept:

Voor 130 gram, of genoeg voor een keer baden:

½ kopje (ong. 12 gram) fijngesneden kruiden en bladeren 

½ kopje (112 gram) bitterzout

1 eetlepel. (9 gram) baking soda

Een aantal druppels essentiële oliën. Zowel eucalyptus als pepermunt 

Een herbruikbaar theebuiltje of dunne stoffen zakdoek, en touw om alles bij elkaar te binden. 

 

Bereiding:

Meng met een keukenmachine of blender de kruiden en het bitterzout. Spreid dit mengsel uit op een vel papier en laat het gedurende 1 of 2 dagen drogen. Het zout krijgt zo de tijd om de aroma’s van de kruiden op te nemen en zal ook de kleur absorberen.  Voeg daarna het mengsel en de baking soda in een kleine kom bij elkaar. Roer daar de druppels essentiële olie door. Bind het mengsel daarna samen in een wasbaar theebuiltje. Een dichtgeknoopte zakdoek wil ook wel werken. Stop deze buidel onder het stromende kraanwater als je het bad laat vollopen. Voor jonge kinderen en zwangere vrouwen is het beter om de essentiële oliën weg te laten.

 

Welke kruiden ga jij gebruiken?

 

 

Deel en inspireer anderen