Deze pannenkoekjes zijn helemaal vegan te maken én erg lekker! Als ontbijt of bij de lunch. Heb je niet zoveel met vegan? Dan varieer je simpel met dit recept. Luchtig én voedzaam! 

Het recept is van mijn zus Anne die vanwege haar gezondheid drastisch anders moest gaan eten: geen gluten, geen suikers, geen zuivel. Superclean dus. Maar ze houdt wel van lekker eten, zo bedacht ze dit recept. Ik voegde er een twist met rozenwater aan toe.  

 

We geven je graag het recept voor deze lekkernij

Wat je nodig hebt:

  • Beslagkom
  • Kleine koekenpan, het recept is voor 6 pannenkoeken van ongeveer 12cm doorsnee. Maar je kunt natuurlijk ook een grotere koekenpan gebruiken.
  • Garde

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken 

  • 150 gram Kikkererwtenmeel
  • Zout, flinke snuf
  • 2 eetlepels Vanille Extract
  • 1 ei
  • 200 ml Kokosmelk (100ml water en 100ml kokosmelk kan ook)
  • 1/2 theelepel Rozenwater (niet teveel hoor, het kan snel overheersend zijn) 
  • Kokosolie of olijfolie om in te bakken

Voor de topping

  • 2 Kiwi’s in stukjes gesneden
  • Banaan in stukjes gesneden
  • 4 dadels in stukjes gesneden
  • Je kunt hier natuurlijk lekker mee variëren met wat je op de fruitschaal hebt liggen. 
  • 6 flinke eetlepels Havergurt van Oatly, of een andere plantaardige kwark van bijvoorbeeld kokos
  • 3 eetlepels honing of Agavesiroop

 

Aan de slag

  • Verwarm de pan op middelhoog vuur
  • Voeg de kikkererwtenmeel in een beslagkom
  • Voeg het ei toe, het zout en vanille extract. Goed doorroeren.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer goed door met een garde
  • Voeg beetjes water toe en blijf roeren, totdat je een goeie dikte van het beslag hebt. Het moet net iets dunner zijn dan yoghurt.
  • Voeg het rozenwater toe en mix met de garde. Proef even of je de smaak lekker vindt, of eventueel nog een beetje extra toe wilt voegen. 

 

Bakken maar!

De pan is inmiddels lekker warm, doe er een beetje kokosolie of olijfolie in. Een kleine eetlepel is voldoende. 

Schep beslag in de pan, tot een laagje van zo’n 3 tot 5 mm.

Het bakken gaat snel, dus blijf er bij staan. Bak ligt bruin aan beide kanten. 

 

En dan de topping

Schep een volle eetlepel van de kwark in het midden van de pannenkoek.

Eromheen het fijngesneden fruit

Erover drapeer je een halve eetlepel honing of Agavesiroop

 

Rozenwater en Vanille extract kochten we biologisch van Nielsen Massey bij Dille & Kamille. Plantaardige kwark bij de supermarkt. Alle ingrediënten zijn wel te vinden bij de supermarkt. Wij kiezen bij voorkeur voor biologische ingrediënten. 

 

Wie weet komt An nog met meer lekkere recepten.

Eet smakelijk!

Deel en inspireer anderen