Heb jij weleens het gevoel dat je tijd, geld, liefde, vrienden of spullen tekort kwam? Maak je regelmatig keuzes gebaseerd op de angst voor een tekort? Liever die saaie baan met een vast inkomen dan dat je je passie volgt?

Onze cultuur en onze economie zijn gebaseerd en opgebouwd vanuit een schaarstegedachte. Hoe minder er van een product is, hoe meer geld het waard is. In gedachten streven we naar altijd meer en beter.

 

We zijn pas gelukkig als we al het geld hebben dat nodig is, we alle spullen bezitten waar we van dromen, we alle liefde vinden waar we naar hunkeren, en al het succes waar we naar streven. Maar is het ooit genoeg? Is er ooit iemand echt ‘daar’ aangekomen?

Wat zou er gebeuren als we met z’n allen die negatieve overtuiging zouden loslaten en zouden gaan leven vanuit overvloed? Wanneer je ervan uitgaat dat er altijd genoeg is kun je heel veel angsten loslaten. Je kunt meer bereiken, ziet meer mogelijkheden en daardoor voel je je gelukkiger.

Waardeer wat er is

Overvloed betekent dat alles mogelijk is. Er is genoeg van alles voor iedereen. Dat besluit kunnen we op dit moment nemen en vervolgens bewijzen dat het echt zo is. Er is genoeg voedsel, geld en spullen voor de hele wereld. Zeker in onze westerse samenleving leven we in overvloed.

Er komen dan ook steeds meer groepen en andere organisaties die bezig zijn met delen. Door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen bijvoorbeeld, of door overtollige spullen en voedsel te verdelen onder mensen die iets extra’s kunnen gebruiken.

Wanneer je je aandacht verlegt van een doel in de toekomst naar het heden, zul je de rijkdommen en geschenken in het huidige moment leren zien. Dat is de manier om jouw overvloed te ontdekken.

Focus op wat er is en op wat er goed gaat. Bijvoorbeeld de lach van een kind, de prachtige zonsopgang, dat spontane aanbod of cadeau dat je kreeg. Ware overvloed komt niet voort uit materiële zaken, maar uit waardering hebben voor wat er is.

  • Wees dankbaar voor wie je bent en wat je hebt.
  • Voel je verbonden met iedereen.
  • Wees dankbaar voor echt alles dat je hebt; je vrienden, je familie, een potlood of de warme douche na het opstaan.
  • Ga uit van overvloed en dat het jou ten deel valt.

 

Ga jij je afstemmen op de stroom van overvloed?

 

 

Deel en inspireer anderen