De volle maan van 9 Maart wordt sneeuwmaan genoemd omdat in deze tijd de meeste kans is op sneeuw. Deze volle maan valt tussen Imbolc, een vruchtbaarheidsfeest, en Ostara, het moment van ontkiemen.

De volle maan staat dan ook in het thema van ontkiemen. De eerste bloembollen komen boven en de zaden die je zaaide liggen te wachten op het moment dat ze zich kunnen ontvouwen.

 

Thema: Ontkiemen

“Een zaaier ging uit om te zaaien. Hij zaaide zo ver als de wind. Zo ver als de winden waaien, waar niemand zijn oorsprong vindt.” Sommige zaden liggen in vruchtbare aarde en zullen tot leven komen. Andere zaden zullen tot voedsel dienen voor de vogels of andere dieren. Weer andere zaden zullen verdorren of onvoldoende leefruimte vinden om te ontkiemen. Geldt dit ook voor jouw plannen en ideeën? 

Gebruik de kiemkracht van de volle maan om in actie te komen en zet de eerste stappen om je plannen in daden om te zetten. Kies voor de plannen die kiemkracht hebben en verspil je energie niet met dingen die niet uitvoerbaar zijn. Om erachter te komen welke wensen jouw aandacht krijgen en welke zaken nog moeten wachten of worden afgewezen kun je een klein ritueel houden. Hier zijn twee oefeningen die je kunnen helpen om te focussen.

Oefening 1: Schrijf je voornemens op

Door jouw wensen en voornemens nog eens op een rij te zetten zie je zwart op wit wat je wilt en wat niet.

Schrijf verschillende wensen op verschillende briefjes. Zet daar heel praktisch alle voor en nadelen onder en leg de briefjes naast elkaar. Combineer gezond verstand met je intuïtie. Welke acties zijn vruchtbaar en zijn het waard om jouw energie en aandacht te krijgen? Welke punten zullen moeten wachten, of voelen toch niet goed? Je kunt die briefjes symbolisch verbranden zodat je in je hoofd en je lijf ruimte maakt voor de zaken die jouw focus verdienen.

Oefening 2: Kies met behulp van voorwerpen

Als je met voorwerpen werkt kun je per activiteit of wens een voorwerp kiezen en die bij elkaar leggen. Bijvoorbeeld een potlood voor een bepaalde opleiding, of een gereedschap die hoort bij een nieuwe hobby. Ga er in alle rust voor zitten en maak je hoofd leeg. Haal diep adem en ga met je handen langs de verschillende voorwerpen. Voel waar je hand naartoe wordt getrokken en waar je juist liever niet bent. Leg de voorwerpen waar je niet mee aan de slag gaat even bij je uit de buurt. Op deze manier valt de wens die nu jouw focus verdient uiteindelijk vanzelf in je hand.

Als je weet welke acties jouw focus krijgen schrijf je een stappenplan. Bedenk welke eerste stap je kunt zetten om jouw goede voornemen te laten uitkomen. De kracht van deze volle maan zal je daarbij tot steun zijn. Succes!

 

Welke zaden ga jij laten ontkiemen?

Deel en inspireer anderen