Wat je aandacht geeft, groeit. Denk maar eens aan een groene auto: ineens zie je meer groene auto’s. Zo gaat dat ook in onze innerlijke belevingswereld. Twijfel je aan je eigen kunnen? Dan zul je aandacht daar naar uit gaan en is de kans groot dat je zult denken ‘Zie je wel dat het niet lukte…’ Maar andersom werkt het ook. Waar jij je aandacht op richt, dat zal groeien en sterker worden.

Stel je dan ook meteen open voor de diepere lagen in jezelf. Zo kan het best zijn dat je hoofd denkt: ‘Ja hoor, prima’, maar als je naar gevoel kijkt, is dat toch onzekerder. Jouw onbewuste patronen zenden ook hun energie uit. Zeker als je een beetje gevoelig bent, hooggevoelig misschien wel, zul je dit merken. Hoe meer jij je openstelt om op alle lagen in jezelf jouw kracht te belichten, hoe meer dat zal groeien.

We geven je 8 tips voor het belichten van jouw kracht

Begin de dag met een positieve intentie verklaring

Richt je aandacht op wat je wenst, dit maakt het echt gemakkelijker om je dromen te realiseren en te genieten van de dag. Je intentie verklaring is een mooie afspraak met jezelf! En remember: wat je aandacht geeft, groeit…

Drink veel water

Je energielevel en concentratie verhogen? Water helpt je erbij!

Water zorgt ervoor dat je alert en fris blijft gedurende de dag en toxines, die altijd in je lichaam aanwezig zijn, afgevoerd worden. Zo blijf je vitaler en neemt je concentratie toe.

Neem een positieve houding aan

In alles de positieve kant zien maakt je flexibel om ook in moeilijke omstandigheden een kans te zien. Positieve mensen zijn aantrekkelijker en succesvoller en trekken meer positieve situaties aan. Toch even een dip? Geen nood, kies er gewoon weer voor om positiever te zijn.

Relativeer situaties, meningen en oordelen. Meestal zijn ze niet persoonlijk.

De realiteit is dat er altijd situaties zijn die je minder fijn vindt. Of dat er mensen zijn die een mening hebben waar je het niet mee eens bent. Of je ongemakkelijk bij voelt. Realiseer je: jij hoeft daar niets mee! Je kunt het gewoon aan je voorbij laten gaan.

Eigenlijk… kun je er vanuit gaan dat vrijwel niets persoonlijk is. De mening van een ander over jou, zegt niet zoveel over jou maar vooral alles over die ander. Niet alles gaat over jou. Alleen als jij je aangesproken voelt. En jij zelf vindt dat je ergens iets mee moet, dan kies je daarvoor. Omdat jij dat wilt. Dus besluit bewust waar je je mee bezig houdt.

Wat je aandacht geeft groeit: doe dagelijks iets waar je enthousiast van wordt

Door je aandacht te geven aan de dingen waar jij je beter van voelt, stimuleer en respecteer je jezelf. Hoe groot of klein het is ook is dat je doet, je geeft er een sterk signaal mee af aan jezelf. Je zegt: ik ben het waard om het goed te hebben. Ook al denk je soms dat er niets over is waar je happy van wordt; er is altijd wel iets te vinden. Al is het genieten van de zon. Dit maakt je minder afhankelijk van anderen en geeft je meer zelfvertrouwen.

Wees eerlijk naar jezelf en over jezelf, in gedachten en uitspraken

Vaak genoeg zeggen we of denken we negatief of arrogant over onszelf, breng zulke gedachten en uitspraken in balans door ook de andere kant toe te voegen. Geef jezelf ook complimenten. Er zijn altijd 2 kanten van een medaille.

Als je iets ervaart wat je in de weg zit, geef het dan gewoon openlijk toe, dit bevrijdt je zodat je daarna verder kan.

Laat de dingen die niet bij je passen gaan

Waarom zou je dingen doen die niet bij je passen? Tegen je ideeën of zin ingaan? Er is geen enkele reden om jezelf te ondermijnen omdat iemand anders dat graag van je wil.

Is het een situatie waarbij je denkt dat je echt niet anders kunt? Zorg dan dat je er iets van maakt wat jou wel past.

Wees dankbaar…

Ook hier weer: wat je aandacht geeft groeit. Waar je dankbaar voor bent, groeit. Sta er elke dag bij stil waar je dankbaar voor bent, terugblikkend op de dag. Geniet van de dingen, groot of klein, die er wel zijn.

Als je het aan het einde van de dag doet, ga je tevreden slapen.

 

Vergroot je bewustzijn. Open je hart. Ontwikkel je wijsheid.

We zijn natuurlijk benieuwd hoe deze tips voor jou gaan werken! Laat je het aan ons weten? Of misschien heb je zelf nog wel een mooie tip… Laat jouw reactie achter. Zo maken we samen de wereld wat mooier!

 

Deel en inspireer anderen