Innerlijke kracht heeft vooral met geloof in je zelf en met veerkracht te maken, en met de drive om door te gaan. Dat hoef je niet alleen te doen.

Er zijn kristallen die je kunnen helpen om te blijven staan in uitdagende situaties en bij ontmoetingen met moeilijke personen in je leven. Ook helpen ze om zwaktes en slechte gewoontes te overwinnen.

 

Dit zijn tien kristallen die je innerlijke kracht activeren:

1. Tijgeroog

Dit is een goede steen om mee te beginnen als je zoekt naar innerlijke kracht. De steen geeft je het zelfvertrouwen om op een krachtige manier beslissingen te nemen. Je kunt de steen in je kamer neerzetten om zijn energie te benutten.

2. Bloedsteen

Deze steen geeft je de moed om uitdagingen aan te gaan. Het is ook de steen van gezondheid en genezing. Een goede keuze dus als je je aan gezonde gewoontes wil houden.

3. Bronziet

Bronziet is een steen met een prachtige bronzen kleur die je de vastberadenheid geeft om uitdagingen te overwinnen.

4. Carneool

Deze matrode steen versterkt het geloof jezelf en de kracht om actie te ondernemen. Hij werkt het beste als je hem direct op je huid draagt, dus een ketting of armband is een goede manier om van het effect van deze steen gebruik te maken.

5. Rookkwarts

Anders dan bij zijn heldere en transparante broertje de bergkristal, kun je niet door rookkwarts heen kijken. Deze steen versterkt het geloof in jezelf.

6. Blauwe kyaniet

Deze prachtige blauwe steen is verbonden met aardsengel Michael, die de draak versloeg als beeld van onze innerlijke uitdagingen. Daarbij is veel moed nodig, net als bij het aangaan van andere uitdagingen in ons leven. Naast innerlijke kracht helpt het kristal om te geloven in jezelf.

7. Rode jaspis

Rode jaspis helpt om uitdagingen op een vastberaden wijze het hoofd te bieden. Ook schenkt de steen je moed.

8. Preseli blauwe steen of Preseli Bluestone

Deze steen werd gebruikt om Stongehenge mee te bouwen. Hij wordt maar op één plaats op aarde gevonden: in de Preseli mountains van Wales. De steen geeft je de kracht en moed om obstakels te overwinnen.

9. Hematiet

Hematiet helpt bij het naar boven brengen van diepgewortelde kwesties en deze voorgoed uit je leven te verwijderen. De steen versterkt eveneens je veerkracht, waardoor je weer kunt opstaan en doorgaan als het niet is gelukt om een uitdaging het hoofd te bieden. Je kunt de steen bij je dragen om altijd zijn steunende energie bij je te hebben.

10. Citrien

Dit is een steen die je weer laat stralen als je negatief denkt over jezelf en je je zelfvertrouwen kwijt bent. De steen helpt je ook om je wilskracht en motivatie naar een hoge niveau te brengen. Voor het beste effect leg je de steen op je rug ter hoogte van je heiligbeenchakra. Als je erbij mediteert, versterk je het effect van de steen.

 

Annemiek van der KrogtAnnemiek van der Krogt – empathietrainer en geluksblogger

Mijn naam is Annemiek en ik ben naast empathietrainer ook geluksblogger voor www.zentana.nl. In mijn blogs wil ik jou inspireren om lichter, bewuster en gelukkiger te leven. Zelf word ik gelukkig van zingen, paardrijden, mijn moestuin en de natuur. Ik omring me graag met planten, mooie edelstenen en inspirerende mensen.

 

 

Deel en inspireer anderen