Deze zelfgemaakte spreads zijn heerlijk op (stok)brood, op een cracker of op een toastje.

Heerlijk voor bij een picknick, gezellige lunch of gewoon doordeweeks voor op je sandwich mee naar je werk. Bewaar ze in handige beugelpotten zodat je ze ook makkelijk mee kunt nemen naar je werk of een picknick!

Courgette spread

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 50 gr feta kaas
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • Paar blaadjes verse munt
  • Zout en peper

Bereiding: Snij de courgettes in kleine stukjes. Doe een beetje olijfolie met de knoflook in een pan en bak de courgette een paar minuten op hoge temperatuur. Maak van de courgette en de andere ingrediënten een spread met behulp van een blender of staafmixer. Mixen tot de spread de gewenste structuur heeft (ongeveer een minuut).

Paprika en walnoot spread

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 2 of 3 cherrytomaatjes
  • 3 el fijne havermout
  • 1 sjalot (fijngesneden)
  • Handje geroosterde walnoten
  • Olijfolie

Bereiding: Snij de paprika’s in stukjes. Doe een beetje olijfolie met de sjalot in een pan en bak de paprika een paar minuten op hoge temperatuur. Maak van de paprika en de andere ingrediënten een spread met behulp van een blender of staafmixer. Mixen tot de spread de gewenste structuur heeft (ongeveer een minuut). 

Amandel en cashewnoten spread

Ingrediënten:

  • Ongezouten amandelen en cashewnoten: van allebei evenveel
  • Snufje zout
  • 1/2 tl vanille extract

Bereiding: Noten eerst licht roosteren in een pan en vervolgens pureren in een blender. Als je lang genoeg mixt (ongeveer 10-15 minuten), komen de oliën vrij uit de noten en wordt het een zacht geheel. Eventueel kokosolie toevoegen als de spread te droog blijft.

Eet smakelijk!

Stuur je ons een foto van jouw resultaat?

Recept van Dille & Kamille, de beugelpotten verkopen ze ook. www.dille-kamille.nl