Dagelijks je voeten masseren is een hele fijne en gezonde gewoonte waar al je organen baat bij hebben. En je kunt het prima zelf!

Door je voeten regelmatig letterlijk onder handen te nemen ontstaat een betere doorbloeding en wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. 

 

Betere doorbloeding

Je hele lichaam is weerspiegeld in je voeten. Alle organen hebben een eigen zone. Door deze zone te masseren, ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan.

‘s Ochtends of ‘s avonds, het is maar net wat je het beste uitkomt. Gebruik het liefst een massage olie of creme die snel intrekt zodat je meteen je schoenen weer aan kunt.

Reflexpunten

Focus tijdens iedere massage op bepaalde reflexpunten. Door deze punten zachtjes te masseren creëer je weer meer balans. Welke dat zijn zie je in de illustratie. Neem zeker deze punten mee:

  • De zijkant van je grote tenen – Hypofyse
  • Het punt onder de bal van je voet – Plexus Solaris
  • De binnen zijkant van je voeten – Urineblaas 
  • Het midden van je hiel – Darmen

We lichten even 2 van deze punten uit

De Hypofyse, een onderdeel van het centrale zenuwstelsel, stuurt de hypofyse aan, maar staat ook onder invloed van onder andere het limbische systeem (emotionele brein). Dit is een samenspel  tussen emoties, zenuwprikkels en hormonen.

Je darmen produceren wel 30 verschillende hormonen en zijn daarmee het grootste orgaan dat hormonen produceert. 

Volgens de Chinese gezondheidsleer wordt ons hele lichaam gereflecteerd in onze voeten. 

Onze voeten staan in contact met de aarde en het leven zelf. Masseer je voeten regelmatig en je zult minder in je hoofd zitten, controle willen houden of stress ervaren. De doorbloeding verbeterd en je verbinding met de aarde stroomt beter.

 

 

Deel en inspireer anderen