Het zal je niet ontgaan zijn: (wegwerp-)plastic zorgt wereldwijd voor een enorm afvalprobleem. Hier kunnen we met elkaar iets aan doen, alle beetjes helpen.

Je kunt één plastic fles in je douche al vervangen, met onze shampoobars! Supermild en zeepvrij: zelfs geschikt voor baby’s. Een duurzaam en plasticvrij alternatief én – niet geheel onbelangrijk – ze ruiken heerlijk. Ga creatief aan de slag en geef je flessen een nieuwe functie.

 

DIY: plastic flessen omtoveren tot bloemenvaasjes.

Helemaal plasticvrij is best een uitdaging als er zoveel dagelijkse producten verpakt zijn in plastic. De lege plastic flessen die je in huis heb kun je natuurlijk wel hergebruiken en daarmee verduurzamen!

Wat heb je nodig?

  • Lege plastic flessen
  • Lakverf in verschillende kleuren
  • (Droog-)bloemen
  • Kwast

Aan de slag

  1. Verzamel verschillende oude plastic flessen, bijvoorbeeld van wasmiddel, drinkflessen of zeep en maak ze zeepvrij.
  2. Verwijder de verpakkingen van de flessen. Dit kan je ook doen door ze even te laten weken in een sopje met warm water, dan krijg je de stickers er sneller af. Droog ze daarna goed af.
  3. Verf ze daarna in verschillende kleuren. Ik gebruikte 2 lagen om ze goed dekkend te maken. Laat ze tussendoor goed drogen.
  4. Vul de flessen met water, zet ze op tafel en versier ze met verschillende soorten bloemen.

Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan?

Bij Dille&Kamille kun je je hart ophalen met de meest leuke en mooie plasticvrije spulletjes voor in huis en lijf & leden!

 

Bron: www.dille-kamille.nl

 

 

Deel en inspireer anderen