Entiteiten, spoken, geesten. Bestaan ze? Geloof jij erin? Zelfs de meest nuchtere persoon gaat soms twijfelen. Een paar tips, ook om eenvoudig je huis te reinigen.

Spoken bestaan (niet)?

Zelfs als je helemaal niets gelooft, je nooit bezig houdt met paranormale verschijningen, en er echt niets van moet weten, kan het toch gebeuren dat je ineens wordt geconfronteerd met het onverklaarbare. Misschien kom je in een heel oud gebouw en blijft er naderhand een rillerig en onbehaaglijk gevoel aan je hangen, of je verhuist naar een woning waar je helemaal weg van bent en na verloop van tijd merk je dat je er moe van wordt of dat je gezondheid achteruit gaat. Het kan ook juist iets goeds zijn als je onverwachts beschermd wordt tegen gevaar. Bijvoorbeeld: Je wilt oversteken en iets houdt je tegen. Even later scheurt er een auto vlak langs je. Of je droomt iets wat een dag later precies zo plaatsvindt.

Zelfs de meest nuchtere persoon gaat dan wel eens twijfelen. Misschien doe je het af als onzin, bijgeloof, fantasie of verbeelding. Als je merkt dat je er last van hebt dat je iets niet kunt verklaren, is het handig om wat praktische ideeën te hebben, om ermee om te kunnen gaan. De kans bestaat dat je een of meerdere entiteiten hebt ontmoet. Dat is een benamingen voor mensen die overleden zijn en die blijven hangen in onze wereld. Gelukkig hoef je dan niet per se te wachten op een Ghost Whisperer of Derek Ogilvie of zo om je er vanaf te helpen. Natuurlijk kun je dergelijke hulp inroepen, maar er zijn praktische manieren om jezelf te beschermen en je huis te reinigen zonder dat je daar speciale gaven voor nodig hebt.

Een eenvoudige beschermingsoefening:

Ga rechtop staan of zitten met je voeten op heupbreedte. Fantaseer over wortels die vanaf je voeten en je stuitje de grond in groeien. Als je je op die manier gegrond hebt kun je een grote bol van licht, glas, of kristal om je heen denken. Zie hem gewoon voor je, ja het is dus net fantasie. Deze oefening kan je helpen als je merkt dat je je onbehaaglijk voelt op een bepaalde plek.

Mocht je het gevoel hebben dat er toch iets om je heen blijft hangen vraag dan of datgene wil vertrekken of naar het licht wil overgaan. Ook al weet je niet zeker of je wel of niet gehoord wordt, je intentie en gedachten zijn voldoende om een mogelijke entiteit de juiste richting uit te sturen.

Voelt je huis niet prettig aan? Dit kun je zelf:

Houd een grote schoonmaak. Verwijder al het oude stof uit de kleinste hoekjes. Helpt dat nog niet voldoende? Probeer eens of het helpt om je woning een beetje anders in te richten. Het Feng Shui principe heeft hiervoor goede tips en adviezen zodat je de energie in je huis beter gebruikt, of laat stromen.

Maak je huis knus met bijvoorbeeld planten, kaarsen of iets waar jij je prettig bij voelt. Jouw favoriete muziek (niet te hard, denk aan je buren) geeft ook een sfeer die bij jou hoort en je woning tot jouw plekje maakt. Sommige mensen vinden het fijn om een Boeddhabeeldje, kruisbeeldje of engeltjes neer te zetten, of zoek een bij jou passende edelsteen uit. Het maakt niet zoveel uit welk geloof of visie voor jou werkt, zolang het bij jou past en jouw persoonlijke sfeer versterkt.

Helpen bovengenoemde adviezen voldoende, of heb je er toch nog wat hulp bij nodig?