Zelf maken soja waxinelichtjes.

Soja waxinelichtjes zijn milieuvriendelijk, beter voor je gezondheid en eenvoudig zelf te maken. En een prima alternatief voor als je last hebt van ‘gewone’, maar toch een kaarsje wilt opsteken deze dagen.

Voordelen van soja kaarsen:

  • bevatten geen paraffine, waardoor je 90 % minder roetvorming hebt.
  • branden langer dan paraffinekaarsen
  • worden bijna altijd goed verdragen door mensen met allergieën en/of astma
  • houden geur lang vast (voor als je een geurkaarsje wilt maken)
  • gemorste sojawas op meubels of textiel is makkelijk te verwijderen met water en zeep
  • sojawas is niet giftig

Wat heb je nodig voor je soja waxinelichtjes
Benodigdheden: waxinelichtje-houders van glas of (gerecycled) cupje, waspitjes met voet voor waxinelichtjes of katoenen lont, sojawas, glazen maatbeker, eventueel etherische olie als je er een geurkaarsje van wilt maken

Gebruiksaanwijzing
Per waxinelichtje heb je ongeveer 15 gram sojawas nodig. Meet de hoeveelheid sojawas af voor het aantal waxinelichtjes dat je wilt maken en doe dit in de glazen maatbeker. Smelt de sojawas au bain marie of in de magnetron.

Terwijl de sojawas smelt plaats je het lont of de waxinelichtpitjes in de cupjes of glaasjes. Als de sojawas is gesmolten giet je eerst een klein beetje sojawas onderin om het lontje of de pitjes te fixeren. Laat dit even hard worden en dan kan je de cupjes of glaasjes volgieten met sojawas. Een paar uur laten uitharden en dan de lontjes afknippen tot ongeveer een halve centimeter boven de was. En dan zijn je waxinelichtjes klaar voor gebruik.

Waxinelichtjes met geur
Als je wilt kan je de waxinelichtjes ook nog een geurtje geven. Dit doe je door tijdens het smelten van de sojawas, je favoriete etherische olie toe te voegen. Voor 100 gram sojawas heb je 40 druppels etherische olie nodig.

Meer weten:www.aromatherapie-info-webshop.nl/ en www.sojakaarsen.nl/