Sjamanisme is een gave om zowel op een spiritueel als op een energetisch niveau te kunnen communiceren en te helen. We verzamelden 8 normale alledaagse eigenschappen die erop kunnen wijzen dat je een sjamaan zou zou kunnen zijn of worden.

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles een ziel heeft: de mensen, de bomen, de dieren, de stenen enzovoort. Alles is met alles verbonden, alles is gelijkwaardig aan alles en maakt onderdeel uit van de Grote Geest. 

Als sjamaan of sjamana heb je de kennis en kunde om je te verbinden met de Grote Geest, de geest in jezelf, de geest van een ander.

Hier zijn 8 alledaagse eigenschappen die je kunnen helpen bij het vinden van de sjamaan in jou.

Je houdt van puzzels en het oplossen van mysteries. 

Het is de taak van een sjamaan om de mysteries van het leven, je lichaam en je geest te ontdekken en op te lossen. Heb je er lol in om oplossingen te vinden? Wie weet kun je er verder mee komen dan Cluedo winnen.

Je houdt van het psychologisch en emotioneel evalueren van anderen.

Je zult altijd proberen anderen te helpen als ze ernaar vragen. Je probeert het probleem van alle kanten te bekijken en hebt compassie voor de situatie van de ander, zonder vooroordeel. Je geeft adviezen voor de juiste weg. 

Je beoefent compassie en zoekt de zachte weg.

Ben je geneigd het voor een ander op te nemen? Geef je mensen makkelijk een tweede kans? Als sjamaan snap je dat de worsteling van de ander onderdeel is van zijn of haar pad naar verlichting. Je geeft licht om hem of haar te ondersteunen.

Je bent een kei in problemen oplossen, plannen en strategieën bepalen.

Je bent creatief in oplossingen vinden, en out of the box denken past bij jou? Als sjamaan zul je vaak snel moeten schakelen en anders naar de situatie kijken als dit nodig is. 

Je bent erg goed in het koppelen van geuren aan situaties en herinneringen.

Je hebt een excellent geheugen voor geuren, geluiden en gevoelens, je weet ze meteen aan de juiste situatie of herinnering te koppelen. Dit is een vorm van helderziendheid en heldervoelendheid die je als sjamaan goed kunt gebruiken.

Je geniet van het evalueren van je dag. 

Je neemt de tijd om de dag te evalueren en te reflecteren naar jezelf. Hoe kan je jezelf verbeteren en wat kan anders. Wat heb je geleerd en wat heb je bereikt.

Je weet intuïtief hoe je een gerecht of recept kunt verbeteren.

Je creativiteit in koken is uitstekend; mis je een ingrediënt dan weet je instinctief waardoor je het kunt vervangen.

Je hebt interesse in alternatieve geneeswijzen en gedachtekracht.

Je gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde en dat kennis niet gelimiteerd is tot westerse inzichten. Je gelooft in de kracht van positiviteit, stemming en energie.

Herken je meerdere punten? Misschien schuilt er wel een sjamana in jou.