Door alleen al naar deze plaattaart te kijken, word je vrolijk! En hij is ook nog eens heel lekker én vegetarisch. Serveer ‘m tijdens een (paas)brunch of lunch, of eind van de middag bij de borrel, en het is meteen een feestje!

Dit heb je nodig:

  • 280 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 1 tl zout
  • 120 ml water
    (deze 4 ingrediënten zijn voor het deeg)
  • 15 regenboogwortels
  • 250 gr ricotta
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • knoflook (geperst)
  • 1 tl citroenrasp
  • gemalen komijn en koriander
  • 1 el esdoornsiroop (maple syrup)
  • handje grof gesneden hazelnoten
  • verse koriander of rucola

Zo maak je het:

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg in de kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Leg het deeg op de bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven.
  5. Haal het deeg uit de oven en smeer de randen in met olijfolie.
  6. Meng zout, knoflook, citroenrasp en wat olijfolie met de ricotta en verdeel dit over de plaattaart (niet op de randen).
  7. Leg de regenboogwortels erop.
  8. Meng de olijfolie met de gemalen komijn en koriander en de esdoornsiroop en bestrijk hier de wortels mee.
  9. Strooi de hazelnoten erover en zet 30 minuten in de oven.
  10. Garneer met wat verse koriander of rucola.

Eet smakelijk en fijne Paasdagen!

bron: Dille & Kamille