Zin om iets te bakken? Wat dacht je van deze Paasmuffins met chocopasta. Lekker én niet moeilijk te maken.
Leuk om tijdens de paasdagen met je kinderen te doen. Daarna kun je de muffins nog extra opleuken voor op de paastafel.
Wat heb je nodig?
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 35 gram cacaopoeder
- 75 gram rietsuiker
- 60 gram boter
- 95 gram chocolade (puur of melk)
- 125 ml chocopasta (puur of melk)
- 1 ei
- 180 ml melk
- 125 ml zure room
- Extra nodig: muffinvormpjes
(dit recept is voor ongeveer 12 muffins)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Klop het ei luchtig.
- Laat de boter in een pannetje smelten.
- Zeef het bakmeel met de cacaopoeder in een kom en voeg de suiker, de gesmolten boter, de stukjes chocolade, de chocopasta, het geklopte ei, de melk en de room toe.
- Meng het geheel goed door elkaar en schep het in de (indien nodig ingevette) muffinvormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
Veel plezier en eet smakelijk!
bron: www.natuurwinkel.nl
Stay tuned en volg ons ook hier:
Geef een reactie