Pompoen is een typisch herfstgroente, vol van smaak en rijk aan bètacaroteen.
Warm aanbevolen.

Recept voor pompoensoep met gepofte knoflook

Je hebt nodig: 

  • 1 pompoen
  • 2 knoflookbolletjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 2 liter groente- en/of kruidenbouillion
  • verse bladpeterselie
  • stuk ciabattabrood
  • 80 gram (geiten-)kaas
  • tijmblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 220℃
  2. Snij de bolletjes knoflook doormidden, besmeer ze met een beetje olijfolie en leg ze samen met de cherrytomaatjes op een stukje bakpapier. Laat ze 10 tot 15 minuten ‘poffen’ in de oven
  3. Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    Tip: Houd een stukje pompoen achter voor de garnering.
  4. Snipper de ui en fruit deze in een grote (soep-)pan aan. Voeg de pompoen toe en bak deze op een middelmatig vuur enkele minuten mee.
  5. Als de pompoen beetgaar is, afblussen met de bouillon en verhitten tot net onder het kookpunt. Met de staafmixer pureer je de soep glad.
  6. Snijd het ciabattabrood in plakjes, beleg het met kaas en blaadjes verse tijm en bak het kort af in de oven.
  7. Druk de knoflookteentjes uit de gepofte knoflookbollen.
  8. Garneer de soep met stukjes knoflook, gepofte cherrytomaatjes, fijngesneden peterselie en pompoen.

 

Deze lunch is het lekkerst na een herfstwandeling in het bos.