Deze taart tover je in een handomdraai in elkaar. Je hebt er geen oven voor nodig en je hoeft geen keukenprinses of prins te zijn. Lekker fris, perfect voor een mooie zomerse dag. Maar eerlijk gezegd, deze taart is elke dag lekker!

De ingrediënten, dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 200 gram haverkoekjes. Ik haal ze bij de lokale molenaar.
  • Gekookte havervlokken die afgegoten en gekoeld zijn, met wat honing erdoor, mag ook. Kun je de dag ervoor al klaar maken.
  • flinke eetlepel honing
  • 50 tot 75 gram echte boter ongezouten

Voor de vulling:

  • 1 pakje monchou
  • 300 ml volle kwark
  • 6 volle eetlepels abrikozen compote of jam
  • 3 blaadjes gelatine
  • Springvorm 20 cm
  • Steelpan

De bereiding:

  • Begin met de bodem, want die moet even koelen en opstijven in de koelkast.
  • Maal de koekjes fijn.
  • In een steelpannetje boter smelten, op laag vuur. Zodra het gesmolten is roer je de haver erdoorheen. Goed mengen. Dan de honing erdoor. Is het nog wat aan de droge kant, dan kun je nog een beetje boter toevoegen. Het moet een klein beetje een plakkerige massa worden.
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier of smeer in met boter.
  • Verdeel het havermengsel gelijkmatig over de bodem. Aandrukken met de achterkant van een lepel.
  • Meteen in de koelkast zetten om op te laten stijven.

De vulling

  • Laat de 3 gelatine blaadjes wellen in een kommetje water
  • De monchou in blokjes snijden en in een hoge kom doen. Prak zacht met en vork.
  • Voeg de kwark toe. Goed door elkaar mengen, met de mixer. Een staafmixer met garde kan ook.
  • Voeg 5 eetlepels van de abrikozen compote of jam toe, 1 lepel houd je nog even achter
  • Alles weer goed door elkaar mengen
  • Knijp de gelatine uit en doe in een steelpan een laagje van 2 mm water. Zet op laag vuur en laat de gelatine daarin zachtjes smelten. Voeg de eetlepel abrikozen compote of jam toe. Roer door. Het vuur kan uit. Zorg dat het goed gemengd. is.
  • Voeg dit mengsel toe aan het monchou – kwarkmengsel, meng alles heel goed door elkaar met de mixer.
  • Haal de vorm uit de koelkast en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Dek de taartvorm af, bijvoorbeeld door er een bordje op te zetten. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.

Serveren:

Serveer met een toef abrikozen compote of jam, met een blaadje munt. Of rasp er wat witte chocolade overheen. Een beetje slagroom is ook lekker. Maar het hoeft niet, want de taart is zo ook gewoon heel erg lekker.

Geniet er van!

Recept van Tiara Dijkhof