De winter is een ‘yin’ seizoen; een rustiger, meer reflecterende tijd van het jaar die je aanmoedigt om meer tijd door te brengen in je huis. Nog een paar weken en dan bewegen we al weer naar de lente. Hoe maak je tot die tijd je woonomgeving warmer en lichter. Denk aan het volgende:

Energie in je huis:
Laat de energie in je huis weer stromen door op te ruimen, te veranderen en te ontspullen. Verplaats een vaas, foto of zelfs het meubilair van de ene kamer naar de andere. Heb je spullen in de kast liggen die je nooit gebruikt, doe ze weg. Je zult verrast zijn met de hoeveelheid energie die vrijkomt door deze beweging.

Maak een meditatiehoekje :
Neem tijd om te lezen, meer te slapen en te mediteren. Maak een meditatiehoekje met lekker veel kussens en kaarsen. Doe aan stilte meditatie. Of doe een paar keer per dag een meditatie van 1 minuut. Geniet van je ademhaling en van de stilte.

Natuurlijk licht:
Zoek natuurlijk licht op. Overdag kun je binnen de gordijnen zo ver mogelijk open doen, zodat natuurlijk licht binnenkomt. En zoek het licht buiten op.

Neem warmte tot je:
Maak een heerlijk verwarmende soep, drink kruidenthee of laat je inspireren door het recept van een kruidenmelk onderaan deze nieuwsbrief. Omhul je zelf met warme stoffen, een warm wollen of katoenen vest, een heerlijke deken. Of verwen je huid met een verwarmende olie na het douchen.

bron: Esther van Eersel