Boogschutter is een sterrenbeeld met een rusteloze kracht. Dit sterrenbeeld houdt van afwisseling, veel afwisseling. Reizen, nieuwe indrukken en onderweg zijn naar iets nieuws. Is constant bezig met nieuwe ideeën of uitdagingen. Maar kan hiermee van het een naar het ander springen zonder eerst af te maken waar het mee bezig was.

Een Boogschutter houdt van eerlijkheid en openheid en is altijd behulpzaam voor anderen. Zolang het maar geen verplichting wordt en dit vanuit vrijheid kan is het goed. Aan verplichtingen heeft een boogschutter een hekel, evenals dat wachten niet zijn sterkste eigenschap is.

Sterke eigenschappen van de Boogschutter zijn gulheid en de drang naar gerechtigheid. Tegenover deze nuchterheid staat dat Boogschutters de neiging hebben om niet meer met de voeten op de grond te staan als het gaat om spiritualiteit of idealisme. Het is juist belangrijk voor Boogschutters die hier last van hebben om regelmatig te aarden. Even landen zeg maar. Ze zijn goed van vertrouwen en zoeken een vorm van zekerheid om zich aan vast te houden. Daarmee zijn ze gevoelig voor beïnvloeding van anderen en kan er zomaar iets impulsiefs gebeuren.

Een van de stenen die bij de Boogschutter horen zijn vooral blauwe stenen als Lapis Lazuli, de Turkoois en de blauw paarse Amethist. Blauwe stenen werken kalmerend, daar waar rode stenen activerende energie hebben. Het is duidelijk dat een toch al zo actieve Boogschutter geen activerende energie nodig heeft. 

De donkere Amethist. Ze werkt beschermend en zuiverend. Zodoende is er weer ruimte om in balans te komen. De Amethist is een heldere steen, die vooral werkt op de geest. De rust die deze steen geeft zal in het hoofd van de Boogschutter heerlijk aanvoelen.

De Amethist is een fijne hulp als het gaat om besluiten die de Boogschutter moet maken. Is hij impulsief vanuit het hoofd of komt dit uit het hart? Amethist zal je inzicht geven op basis waarvan je dit besluit neemt. Hart of hoofd.
Amethist verhoogt en versterkt de intuïtie. Dat is fijn voor de beïnvloedbare Boogschutter. Omdat de Boogschutter van alles en nog wat tegelijk opstart of van het een naar het ander hopt kan dit ook stress veroorzaken. Een boogschutter is geneigd hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving te stellen en dat veroorzaakt soms spanningen. Amethist geeft de Boogschutter een gevoel van rust en kalmte als de stress hem overspoelt.

Een andere edelsteen die bij een boogschutter hoort is de Lapis Lazuli. Deze ondoorzichtige steen zal haar werk vooral doen op het lichaam. De Lapis is een beschermende steen, die de ongeduldige Boogschutter vrolijk en kalm maakt. Ze vergroot het zelfinzicht van de Boogschutter en het vertrouwen hiernaar te handelen. Wat zijn de werkelijke dromen van de boogschutter?

De Pyriet in de Lapis geeft moed om de drang naar zekerheid los te laten en de echte dromen te gaan volgen. 

De combi van de Pyriet en Lapis geven de Boogschutter het stukje zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om de hoge eisen die ze aan zichzelf stellen te mogen verlagen.

De Lapis Lazuli staat erom bekend dat zij het idealisme van de boogschutter kan vergroten en versterken. 

Turkoois is weer een blauwe, ondoorzichtige steen. Ook deze steen biedt de Boogschutter de nodige bescherming tegen slechte invloeden. Turkoois is een edelsteen die werkt op je keelchakra en helpt de Boogschutter zich te uiten. Het is een steen die de wat onzekere  Boogschutter kan helpen in haar zelfvertrouwen en daadkracht. Ze stimuleert zaken af te maken en geen losse eindjes te houden. Daarnaast is het een echte steen die je in je contacten zal helpen te zien wat juist is en wat niet. 

Bij Turkoois is een extra opmerking op zijn plaats:

Deze steen is in zijn natuurlijke, pure vorm redelijk zeldzaam en ook best duur. Het is een van de weinige edelstenen die vanuit de natuur een fellere kleur heeft meegekregen. Maar let wel op, want meestal is Turkoois gewoon een geverfde magnesiet en heeft dan een andere werking als dat je verwacht. Stenen die door de mens worden behandeld of bewerkt voor een mooie kleur verliezen hun kracht en werking. Dit geldt niet alleen voor Turkoois maar natuurlijk voor alle edelstenen en kristallen. 

Carina Lucassen heeft haar eigen praktijk en is auteur bij de Lichtwerkplaats.

Ik wil laten zien dat er eenheid is in alles. Dat niets op zichzelf staat. We allemaal in al onze daden verbonden zijn en dat er invloed op je leven is door de informatie in de energie om je heen (wetenschappelijk bewezen). Dit zie je terug in je dagelijkse leven, je keuzes en hoe dingen lopen.

Meer over Carina lees je op www.carinalucassen.nl