Bach bloesemremedies zijn genoemd naar hun ontdekker dokter Edward Bach. Het zijn extracten die worden gemaakt uit bloemen, planten en bomen. Dr. Edward Bach was er van overtuigd dat lichamelijke ziekte het gevolg is van een niet in overeenstemming zijn met ons eigen spirituele doel.

Gezondheid en geluk berusten op een harmonie tussen onze aard en het doen van het werk waarvoor we in de wieg zijn gelegd. Ziekte is de reactie op inmenging, bemoeienis en verstoring.

 

Bach Bloesems

Bach Bloesem remedies bestaan uit 38 tincturen van bloesems van bomen, struiken, wilde bloemen en planten. 

De Bach remedies helpen vooral wanneer je emotioneel uit balans bent. Zij werken samen met onze innerlijke gids en zorgen voor een dieper inzicht, waardoor je weer dichter bij jezelf komt.

Ziekte wordt gezien als een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. Via de 38 Bach bloesem remedies kunnen negatieve emoties en levenshoudingen naar positieve omgezet worden en zo komen lichaam en geest weer in balans.

De remedies zijn onderverdeeld in zeven categorieën, waarin de 38 verschillende negatieve gemoedstoestanden en stemmingen zijn gerangschikt. Deze zeven categorieën zijn angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, overgevoeligheid, wanhoop en moedeloosheid, overbezorgdheid om anderen en eenzaamheid. 

De bekendste remedie is Rescue

Deze eerste hulp remedie is een combinatie van vijf bloesems. 

Deze therapie geneest geen ziekten en mag ook in geen geval noodzakelijke, medische behandelingen vervangen. De therapie kan wel vertrouwen herstellen en helpen bij de acceptatie van het ziekteproces.

 

Welk effect had de Rescue op jou? Deel ons jouw ervaringen.

 

Deel en inspireer anderen