Een wandelcoach, wie is dat nou eigenlijk? en wat is de bedoeling daar nou van? Wandelen maakt energiek, creatief, nieuwsgierig en belangstellend.
Het lijkt zo makkelijk, vrijwel iedereen kan wandelen. Je gaat met zijn tweeën op pad en ondertussen kun je al bewegend je verhaal vertellen. De omgeving, het buiten zijn en het samen in beweging zijn geven een ander perspectief aan het coachen dan wanneer je tegenover elkaar zou zitten.
Het buiten in beweging zijn heeft op zichzelf al een positief effect, maar een wandelcoach gaat iets verder dan alleen wandelen. Wandelend coachen zet niet alleen fysiek in beweging, maar ook mentaal. Het is verdiepend en helpt om goede gedragsalternatieven te ontwikkelen. Ook ondersteunt het bij het zoeken naar antwoorden op zingevingsvragen.
De omgeving
Naast de wandelbeweging maakt een wandelcoach ook gebruik van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de wandelroute. Ben je liever in het bos of in een open veld? Of loop je liever langs het water? Het uitzicht verandert voortdurend. Deze waarnemingen kunnen in de verschillende oefeningen worden gebruikt. De vragen en oefeningen worden toegespitst op de vraag van de cliënt en de betekenis die hij of zij geeft aan de waarnemingen.
Door de combinatie van beweging, ruimtelijk bewustzijn en gedachten met elkaar in contact te brengen kun je nieuwe wegen gaan ontdekken die zowel letterlijk als figuurlijk uitnodigen om bewandeld te worden.
Meer informatie vind je op www.wandelcoaching.nl
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon eens een afspraak maken met Annemiek van der Velden, de wandelcoach van de Lichtwerkplaats.
Lees morgen haar blog op onze website of Facebook
Geef een reactie