Wist je dat zelf taugé kweken helemaal niet moeilijk is? Met een beetje aandacht en tijd om af en toe het water te verversen, oogst jij na een week al verse taugé!

Taugé is een ontkiemd mungboontje en wordt in de Chinese keuken katjang idjo (‘groene boon‘) genoemd. Taugé is lekker en supergezond. Je kunt het toevoegen aan diverse schotels, salades en soepen.

Wat heb je nodig:

  • Mungbonen, ongespleten
  • Bakje of pot met deksel met gaatjes
  • Water

Heb je geen pot met deksel, dan kun je de opening van de pot bedekken met een stuk stof of kaasdoek. Zet het vast met een elastiek.

Zo kweek je taugé: 

  • Leg een laagje mungbonen in het bakje of pot en vul het met water. Gebruik niet meer dan een laagje bonen, want wanneer ze gaan ontkiemen zal de hele pot vol taugé zitten. 
  • Laat de bonen 12 uur lang weken op een donkere plaats. (een keukenkastje of kelder is prima, niet in de koelkast)
  • Giet daarna het water af en laat de bonen uitlekken.
  • Spoel de bonen iedere dag 2 tot 3 keer om met schoon water. Zet het bakje daarna op zijn kop, zodat de bonen kunnen uitlekken.

Door steeds te spoelen met schoon water voorkom je bacteriegroei. Door het spoelen, blijven de bonen steeds vochtig genoeg om te ontkiemen. Binnen een week heb je een bakje vol verse taugé.

Succes en eet smakelijk!