Hoe kun je jouw intuïtie inzetten om je leven te verrijken?

Je intuïtie weet het al. Maar je moet nog de argumenten erbij bedenken. Hoe doe je dat? En hoe weet je dat je naar je intuïtie luistert en niet naar bijvoorbeeld een angstgedachte? Uit onderzoek blijkt dat je gedrag voor 95% wordt aangestuurd door je onderbewuste. Je ‘onderbuikgevoel’ is goed. Maar hoe kan je daar je belangrijke keuzes op baseren?

Een intuïtief therapeut luistert in de gesprekken met cliënten naar die innerlijke wijsheid die ook wel intuïtie wordt genoemd. Die kennis wordt in de psychologie weggezet als niet wetenschappelijk of te persoonlijk. Toch kan het juist die extra verbinding zijn die maakt dat je je misschien net even beter begrepen voelt. Daarbij wordt ook een cliënt aangemoedigd om zijn of haar intuïtieve gevoelens en gedachten te onderzoeken en ernaar te luisteren.

Waarom is het belangrijk om te luisteren naar jouw intuïtie?

Je intuïtie geeft informatie vanuit je ware kern. Als je contact maakt met die kern ga je voorbij de beperkende normen, waarden, angsten en andere gewoonten die je tijdens je opvoeding en in de loop van je levenservaringen hebt opgedaan en die ervoor zorgen dat je niet de keuzes maakt die voor jouw het beste zijn. Je intuïtie geeft allerlei signalen die jij waarschijnlijk meestal afdoet als onbelangrijk, onzin of gewoon niet mogelijk binnen je huidige leven.

Wat helpt je beter naar je intuïtie te luisteren?

Hoe jij in contact komt met jouw intuïtie kan per persoon verschillen. Mediteren of in de natuur zijn kunnen bijvoorbeeld mogelijkheden om in contact te komen met jouw intuïtie. Vaak zijn ouders in contact met hun eigen kinderen uitstekend in staat om hun intuïtie te volgen. Moeders kunnen lijnrecht tegenover een leraar of hulpverlener staan op basis van hun intuïtie. Wist je dat jij zelf net zo belangrijk bent om serieus genomen te worden als jouw kinderen? Dat jij het ook waard bent om zo voor in de bres te springen?

Misschien lukt het je niet per direct om te handelen naar de boodschappen die je krijgt, maar je kunt wel alvast kleine stappen in die richting zetten.