Open deur natuurlijk, maar gezond eten en drinken is een essentieel. Een sterke weerstand begint in de keuken!

We geven je hieronder een aantal tips waarmee je in de keuken zelf aan de slag kunt om je weerstand een boost te geven.

 

 1. Eet zoveel mogelijk verse, onbewerkte en liefst biologische voeding.
 2. Eet voldoende fruit en eet alle kleuren van de regenboog.
 3. Kies voor voeding die rijk is aan vitamine A en C. Vitamine C ondersteunt de afweer vind je in groente en fruit en dan met name in citrusfruit, aardbeien, bessen en koolsoorten. Je vindt vitamine A in vlees, melkproducten, vette vis en eieren. Maar ook in felgekleurde groenten en fruit.
 4. Blauwe bessen, bosbessen, bramen, cranberry’s en rode druiven bevatten veel goede stoffen die je met name vindt in blauwpaars gekleurd fruit. Deze kunnen virussen en bacteriën bestrijden en versterken het immuunsysteem.
 5. Eet maar liefst minimaal 400 gram groenten per dag. Vind je het lastig om meer groente te eten? Vervang spaghetti door courgetti of drink wat vaker een groene smoothie.
 6. Voeg wat vaker gember toe aan je eten. Je kunt er ook een lekker theedrankje van maken met munt. Bovendien werkt gember ook nog eens pijnstillend en ontstekingsremmend.
 7. Of maak deze kruidenthee met gember en kurkuma. Kurkuma wordt al van oudsher gebruikt als onderdeel van de Indiase Ayurvedische geneeskunde. 
 8. Knoflook geeft niet alleen je weerstand een flinke boost, maar kan er ook voor zorgen dat je sneller beter wordt wanneer je dan toch ziek wordt. Voeg dus regelmatig knoflook toe aan je maaltijd of kies voor een supplement met knoflook.
 9. Wees lief voor je lever! De lever reinigt het lichaam en is belangrijk voor een sterk immuunsysteem. Veel koffie of alcohol vind je lever niet leuk. (Gember wel)
 10. Geniet van een mok zelfgemaakte kippenbouillon. Kip bevat het aminozuur cysteïne en dit heeft een slijmoplossend en ontstekingsremmend effect.
 11. Drink ruim voldoende water, dat zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen.

Met deze tips geef je jouw weerstand een goeie boost!

 

Heb je zelf nog tips?

Laat het ons weten op: mail@lichtwerkplaats.nl of laat een reactie achter op onze facebookpagina!

 

Deel en inspireer anderen