De reden waarom liefde vaak faalt volgens Tom Robbins: “Wanneer wij incompleet zijn, dan zoeken we in de ander om ons te completeren.

Als na een aantal jaren het gat nog aanwezig is geven we onze partner de schuld. En gaan we op zoek naar iemand anders. Dit gaat door tot we ons realiseren dat compleetheid vanuit ons zelf dient te komen.”

 

Manieren om gelukkiger te worden en daarmee betere relaties te hebben

Door het zoeken van compleetheid buiten onszelf doen we onszelf tekort. Want dat gat kan enkel en alleen door onszelf worden opgevuld. Door je energie te verhogen en je vitaliteit. Door een verbeterd zelfbeeld door je eigenwaarde te vergroten vanuit jezelf en niet door anderen. Hierdoor kun je een betere relatie aangaan met anderen, zul je stabieler zijn en de juiste mensen treffen.

Maar hoe doe je dit? Hier een aantal tips op 4 fronten waardoor je jezelf gaat liefhebben zonder bevestiging nodig te hebben van die ander. Kijk wat voor jou geldt en welke tips je makkelijk toe kunt passen.

Voor je lichaam is het belangrijk dat je het laat werken

Door oefeningen te doen, fysieke inspanning te leveren, voldoende nachtrust te nemen, en het goed te voeden, zorg je voor minder stress, depressies en angst. Ga wandelen, ga dansen, neem de tijd voor een goede maaltijd en geniet daar bewust van, drink veel water en ontwikkel een goede nachtrustroutine.

Voor je hart is het belangrijk dat je er naar luistert, en daarnaar handelt.

Uit je met compassie, empathie en liefde. Doe ademhalingsoefeningen waarbij je die afstemt op je hart. Laat je licht schijnen. Knuffel mensen. Pas meditatie toe. Koop een boekje waar je keer op keer in opschrijft wat je gelukkig maakt, waar je dankbaar voor bent en wie je liefhebt.

Prikkel je hersens.

Blijf leren en ontwikkelen, sta open voor nieuwe dingen. Ga bijvoorbeeld een nieuwe taal leren, of een dans. Lees boeken en praat hierover. Ga cursussen volgen of misschien zelfs wel een studie. Probeer een uitdagend recept. Of ga naar het museum en neem een rondleiding. Verbaas je over alle prikkels en geniet ervan.

Laat binnen je relaties zien dat je ze waardeert.

Schrijf een kaartje of een brief om iemand te bedanken. Bel die oude vriend, bel je ouders, broer of zus eens op. Ga van de sociale media af en maak een live afspraak, veel leuker en waarschijnlijk vind die ander dat ook!
Ieder van ons heeft iets speciaals. Gebruik dat om je stempel te drukken op jezelf en anderen. Doe iedere dag iets creatiefs. Doe iedere dag een goede daad. Doe je werk zo goed mogelijk.

Deze positieve manier van naar je wereld en naar jezelf kijken helpen je om steviger in je schoenen te staan. Om betekenisvoller te worden en daarmee compleetheid te krijgen in jezelf. Zonder dat je daar iemand anders voor nodig hebt. En een gelukkig mens trekt de juiste mensen aan, wellicht ook die partner waar je de rest van je leven mee verder komt!

Deel en inspireer anderen